Site coolinaria.ro

Reguli pentru masa la serviciu


Reguli pentru masa la serviciu Daca iei majoritatea meselor la serviciu, inseamna ca trebuie sa stii cateva reguli esentiale, de buna purtare. E important ca toata lumea sa le respecte, pentru o atmosfera placuta.

1. Fii civilizat
E in regula sa mai iei cate o gustare mica in fata calculatorului, mai ales daca ai multa treaba, insa nu face din asta un obicei. Nimeni nu vrea sa te auda mestecand sau, si mai rau, sa simta miros de mancare in timp ce lucreaza. Mai mult decat atat, risti sa faci mizerie, iar asta este si mai neplacut.

2. Nu te teme de mirosul de mancare
Daca eviti multe feluri de mancare, din cauza ca te temi de mirosul acestora, nu o mai face. Pana la urma, toata lumea are cate un miros care nu-i place, indiferent daca e vorba de usturoi sau peste. Daca ai in pachet un aliment care miroase putin mai puternic, mananca-l in bucatarie si aeriseste dupa. De asemenea, spala vasele folosite si du ambalajele intr-un tomberon, in afara institutiei.



3. Nu pune stapanire pe microunde
Un microunde este esential la serviciu, ca sa iti poti incalzi mancarea. Totusi, asta nu inseamna ca trebuie sa pui stapanire pe el. Daca trebuie sa-ti tii mancarea mai mult de 10 minute la microunde, mai bine alegi altceva. Nu esti singurul care are nevoie de el.

4. Nu intra in discutii despre mancare
E in regula sa-ti discuti preferintele culinare cu colegii, insa nu adresa comentarii la adresa alegerilor lor. Chiar daca ti se pare ca o colega mananca ceva foarte aratos, nu face observatii zgomotoase. Daca, totusi, ti-a ramas gandul la acea mancare, intreab-o discret despre ce vorba.

5. Nu acapara nici frigiderul
Am spus deja de ce nu e bine sa pui stapanire pe cuptorul cu microunde, iar asta se aplica si pentru frigider. Nu veni cu o punga imensa cu mancare si nu ocupa jumate din frigider. Toti angajatii au nevoie de el. Daca ai alimente care nu trebuie sa stea neaparat la rece, tine-le la birou. Asta in cazul in care nu e vorba de mancare cu miros puternic.

Autor:  Andreea Utza