Site coolinaria.ro

5 sfaturi pentru o cina sanatoasa


5 sfaturi pentru o cina sanatoasa Stim deja ce ar trebui sa mancam la micul dejun si la pranz, dar si ultima masa a zilei este la fel de importanta. Indiferent cat de sanatos mancam pe parcursul zilei, daca o dam in bara la cina, ne putem ruina dieta.

1. Nu transforma cina in cea mai mare masa
Cina este ultima masa a zilei, gandeste-te ca nu mai ai nevoie de atat de multa energie, deoarece te vei culca peste cateva ore. Cea mai consistenta masa a ta ar trebui sa fie micul dejun, urmat de pranz. Cina nu ar trebui sa aiba mai mult de 450-635 de calorii, sau chiar mai putin de atat.

2. Nu manca la televizor
Stim, e tentant sa iei cina in fata televizorului sau a laptopului, dupa o zi obositoare la serviciu. Totusi, incearca sa rezisti tentatiei si sa mananci in bucatarie. Vei manca mult mai putin, deoarece vei fi mai atent, nu te vei concentra pe vreo emisiune sau serial. In plus, vei avea o masa reala, nu chipsuri sau floricele.



3. Desertul
Desertul imediat dupa masa nu este o necesitate, ci mai mult un moft, o traditie care nu-ti face bine. Vei consuma calorii inutile si, mai rau decat atat, iti vei creste nivelul zaharului din sange fix inainte de culcare. Asta te poate impiedica sa adormi la timp sau chiar sa te faca sa te trezesti in miezul noptii.

4. Nu face abuz de branzeturi
Chiar daca sunt la indemana si ti-e usor sa le incluzi in cina, nu e bine sa faci abuz de branzeturi la ultima masa a zilei. Taie-ti o bucata mai mica de branza decat de obicei si toarna-ti mai putin lapte. Vei avea o cina mai light si o digestie mai usoara.

5. Sucuri
Nu te gandi sa te racoresti cu o doza de suc plin de zahar si calorii goale. Mai bine toarna-ti un pahar cu apa, sau, daca ai prefera ceva mai aromat, incearca o limonada. O poti indulci cu putina miere si ii poti da mai mult gust folosind menta, ghimbir sau cateva fructe proaspete.

Autor:  Andreea Utza