Site coolinaria.ro

Smoothie-uri nesanatoase


Smoothie-uri nesanatoase Smoothie-urile sunt, teoretic, niste bauturi sanatoase. Totusi, asta nu inseamna ca vor ramane asa, indiferent de ingredientele pe care le pui. Exista variante sanatoase si variante mai putin bune. Iata cum iti poti ruina smoothie-ul.

1. Cu sucuri din supermarket
Multe smoothie-uri au la baza sucuri din fructe, insa acestea trebuie facute in casa, pentru a fi sanatoase. Un suc plin de zahar si conservanti nu numai ca nu-ti va aduce niciun beneficiu, ci chiar va dauna siluetei si dietei tale.

2. Cu lapte de la magazin
Laptele cumparat de la magazin, indiferent daca este degresat sau nu, nu provine tocmai din surse sigure. Vacile sunt hranite cu hormoni, antibiotice si traiesc in conditii grele. Daca nu ai de unde sa faci rost de lapte proaspat, mai bine alege variantele vegetale. Laptele de migdale este o alegere foarte buna, la fel si cel de cocos. Si laptele de ovaz este potrivit, mai ales ca are un gust placut.



3. Cu apa de la robinet
Smoothie-urile nu se fac cu economii de acest tip. Chiar daca apa de la robinet e potabila, in ea se gasesc destul de multe substante nepotrivite pentru organism. Daca nu ai un filtru de apa, foloseste apa plata. Pentru mai mult gust si beneficii pentru sanatate, poti folosi ceaiuri.

4. Alte ingrediente nepotrivite
Lista de ingrediente nepotrivite pentru un smoothie este interminabila, insa iata-le pe cele mai populare. Inghetatele si siropurile vin pe primul loc, deoarece sunt deseori adaugate in blender. Zaharul si mierea cumparata de la supermarket sunt urmatoarele doua ingrediente contraindicate. Nici pudrele proteice nu sunt mai prejos, in special cele gasite la preturi suspicios de mici. Nu uitam nici de untul de arahide non-organic sau de ciocolata.

Autor:  Andreea Utza