Site coolinaria.ro

5 moduri in care poti gati dovleceii


5 moduri in care poti gati dovleceii Dovleceii sunt mai versatili decat crezi. Ei pot fi transformati intr-o multime de retete delicioase si hranitoare. Iata 5 idei pentru a-i pregati.

1. Dovlecei gratinati
Taie dovleceii in fasii lungi si aseaza-i intr-un singur strat, intr-o tava pentru cuptor. Pune putina sare si piper. Apoi presara putin pesmet peste ei. Daca iti place, poti adauga si putin parmezan ras. Coace pana cand dovleceii sunt moi, iar pesmetul se rumeneste. Nu ar trebui sa dureze mai mult de 20-30 de minute.

2. Aperitiv cu dovlecei
In loc sa fac bruschete, poti face niste aperitive cu dovlecei. Vor fi mult mai usoare si mai bune pentru silueta ta. Taie dovleceii in felii rotunde, pune putina sare si piper pe ei, apoi completeaza cu putina riocotta. Presara niste nucsoara, pentru un gust si mai special. Serveste imediat.

3. Stir-fry cu dovlecei
Aceasta metoda chinezeasca de a praji legumele este potrivita si pentru dovlecei. Adauga-i in tigaie, alaturi de legumele tale preferate. Poti folosi ceapa, ardei, ciuperci, broccoli, morcovi, aproape orice. Completeaza cu putin ulei de susan, pentru o mancare cu influente asiatice.



4. Salata de quinoa cu dovlecei
Gateste quinoa urmarind instructiunile de pe pachet. Gateste dovleceii la aburi, alaturi de cateva buchetele de broccoli. Pune-i apoi in quinoa. Lasa putin la racit, apoi adauga o lingura de mustar, putin piper negru si suc de lamaie. Amesteca bine si serveste ca fel principal.

5. Mancare cu dovlecei la gratar
Pune pe gratar dovleceii, alaturi de cateva bucati de vinete, rosii si ardei. Dupa ce s-au facut si racit, ia legumele si taie-le marunt. Amesteca-le cu suc de lamaie, ulei de masline, oregano, sare si piper. Pentru mai multe proteine, adauga cateva boabe de fasole. Completeaza cu putina branza rasa.

Autor:  Andreea Utza