Site coolinaria.ro

Ce sa mananci pentru un somn linistit


Ce sa mananci pentru un somn linistit Ultima masa a zilei poate avea un efect negativ sau pozitiv asupra somnului tau. Incearca sa ai mereu o ultima gustare care sa-ti ofere un somn linistit. Iata care sunt cele mai potrivite alegeri.

1. Jumatate de banana si cateva migdale
Aceasta combinatie te poate ajuta sa adormi mai usor si sa ai un somn calm. Daca nu iti plac bananele, le poti inlocui cu cirese.

2. O cana de lapte cald
Nu degeaba iti dadea bunica o ceasca de lapte cald inainte sa mergi la culcare. Chiar te ajuta sa dormi mai bine. Totusi, bea o ceasca mica, nu o cana imensa, pentru ca asa vei realiza exact opusul: te vei trezi toata noaptea sa mergi la baie.

3. Cereale cu lapte
O cantitate mica de lapte cu cereale iti va face foarte bine inainte de somn. Alege niste cereale sarace in zahar, ca sa nu-ti creezi probleme. Cel mai bine e sa pregatesti niste ovaz cu lapte.



4. Ceai de plante
Musetelul si valeriana sunt cele mai bune optiuni pe care le poti consuma inainte de culcare. Pentru mai mult gust si inca niste ajutor pentru somn, adauga si o lingurita de miere. Stai departe de ceaiurile care contin cofeina.

5. Crackers cu unt de arahide
Si aceasta este o combinatie ideala pentru un somn linistit. Alege crackers integrali, fara zahar sau alte adaosuri. De asemenea, e de preferat sa alegi unt de arahide de la plafar, deoarece nu contine substante nocive.

Autor:  Andreea Utza