Site coolinaria.ro

Utilizari neobisnuite pentru oua


Utilizari neobisnuite pentru oua Mananci oua la micul dejun, le pui in sandwich-ul de la pranz si le adaugi in aluatul pentru prajituri. Insa, ouale au mult mai multe utilizari decat cele culinare. Iata-le pe cele mai neobisnuite.

1. Pentru pictura
Pare ciudat, dar ouale au fost si inca pot fi folosite pentru pictura. Inainte sa apara culorile in ulei, tempera se facea cu oua. Artistii foloseau pulbere fina de pigment, putina apa si un galbenus de ou, toate amestecate. Pentru ca galbenusul nu e prea rezistent, trebuiau sa faca zilnic un nou amestec.

2. Pentru pantofi
Poate parea o risipa, dar unii oameni chiar folosesc albusul de ou pentru a-si intretine pantofii de piele. Pentru asta, poti folosi un buretel, cu care sa freci pantoful pana cand devine lucios. Nu-ti face griji, albusurile nu au miros, deci nu vor cauza neplaceri.



3. Pentru par
Poate nu-ti suna ciudat, pentru ca ai auzit de o gramada de masti pe baza de ou. Din fericire, beneficiile oualor pentru par sunt adevarate. Ele sunt bogate in proteine, iar parul tau va beneficia de pe urma unei astfel de masti. Tot ce trebuie sa faci este sa bati un ou, sa-l aplici pe par si sa-l lasi pentru cel putin 20 de minute. Spala-l cu apa rece, daca folosesti apa fierbinte risti sa-l gatesti si sa te trezesti cu o omleta pe cap.

4. Imbunatateste gustul cafelei
Cafeaua nu trebuie sa fie amara si neplacuta, indiferent de brandul pe care il cumperi. Din fericire, coaja de ou te poate ajuta. Nu trebuie decat sa o zdrobesti si sa o pui in filtru, alaturi de cafea. Cojile sunt alcaline, pe cand cafeaua este acida, in mod natural. Asta inseamna ca, amestecandu-le, reduci nivelul de aciditate.

Autor:  Andreea Utza