Site coolinaria.ro

Imbunatateste mixurile pentru prajituri


Imbunatateste mixurile pentru prajituri Chiar daca nu trebuie sa te bazezi mereu pe ele, mixurile de prajituri sunt in regula, din cand in cand. Totusi, ele tind sa aiba un gust foarte tipic, iar daca vei folosi de fiecare data acelasi brand, te vei plictisi rapid. Poti imbunatati putin aceste amestecuri, prin urmatoarele trucuri:

1. Apa fierbinte pentru ciocolata
Mixurile cu ciocolata cer, cam intotdeauna, apa. Foloseste cantitatea ceruta insa pune mereu apa fierbinte. Cu cat e mai fierbinte, aceasta permite ciocolatei din amestec sa isi dezvolte aroma. Aplica aceeasi regula ca la cafea: nu ti-ai face o cafea cu apa calduta, nu-i asa? Vei pune intotdeauna apa clocotita.

2. Galbenusuri in plus
Galbenusurile in plus inseamna mai multa grasime, deci o prajitura mult mai bogata. Adauga cantitatea ceruta de oua, apoi mai pune inca doua galbenusuri. Prajitura ta va fi si mai densa, dar si mai umeda.

3. Lapte pentru prajiturile cu blat alb
Chiar daca instructiunile de pe ambalaj iti spun sa folosesti apa, pentru rezultate mult mai bune ar trebui sa folosesti lapte. Nu doar ca va adauga textura si densitate prajiturii, dar o va face si mult mai gustoasa.



4. Pentru o prajitura mai pufoasa
Daca vrei un blat extra pufos, iar reteta de pe ambalaj spune sa folosesti oua, atunci pune doar albusurile. Totusi, atunci cand elimini galbenusurile scoti si o parte din grasime, pe care trebuie sa o pui la loc. Adauga o lingura de unt pentru fiecare galbenus scos din reteta.

5. Unt in loc de ulei
Ambele intra in categoria grasimilor, insa untul are un gust mult mai bogat decat uleiul. Mixurile cer ulei deoarece este mai simplu si mai ieftin. Totusi, nu e prea greu sa topesti putin unt la microunde.

6. Presara zahar
Dupa ce ai turnat aluatul in forma de copt, presara putin zahar pe deasupra. Nu doar ca-i va da o textura usor crocanta, dar va preveni prajitura sa creasca prea mult la coacere.

Autor:  Andreea Utza