Site coolinaria.ro

Alimentatia culturistilor


Alimentatia culturistilor Pentru ca un culturist sa arate "dur", mai ales pentru cei ce participa si la concursuri, nu este usor, pozele din reviste arata bine insa in spatele lor sunt acumulate multe luni de munca. Pentru a obtine un astfel de corp este necesara multa disciplina, atentie la tot ceea ce mananci, antrenamente in permanenta si multa ambitie pentru a ajunge la forma pe care o vrei si sa te mentii in acea forma.

Elementele indispensabile din alimentatia unui culturist:
1. Apa: din cauza antrenamentelor epuizante, dar si uneori a unei alimentatii restrictive de regim, pentru culturisti este important consumul zilnic de apa pentru a mentine in permanenta o hidratare corespunzatoare. Din cauza efortului pe care acestia il depun pot ajunge cu usurinta la deshidratari.
2. Proteinele: ajung in organism sub forma de aminoacizi ce au un rol important in refacerea fibrei musculare, iar cum muschii sunt atentia principala a culturistilor acest element nu trebuie sa lipseasca din alimentatia lor. Acestea se pot obtine din: carne, peste, lapte, dar si din mazare, soia etc.
3. Glucidele: acestea sunt pentru culturisti ca bateriile pentru o jucarie de plus fara viata, ele te alimenteaza cu energie atunci cand simti ca esti obosit sau ca nu poti face fata antrenamentelor. Principalele surse de unde pot fi obtinute aceste glucide sunt dulciurile (ce contin glucoza), dar si cerealele.
4. Vitaminele: acestea sunt ca paznicii trupului ce nu lasa diferite micro-organisme sa distruga celule din corp, cel mai important lucru este ca incetinesc degradarea muschilor odata cu trecerea timpului. Se pot obtine din fructe, alune, lapte, branza.
5. Mineralele: Fierul, zincul, cromul sunt doar cateva din mineralele ce intaresc sistemul imunitar si ajuta la dezvoltarea musculaturii. Pentru a obtine un corp asa cum ti-l doresti si pentru a-l modela in functie de asteptarile tale este nevoie de multa munca, vointa si o alimentatie sanatoasa.

Autor:  Raluca Rusu