Site coolinaria.ro

De ce sa gatesti in tava de briose


De ce sa gatesti in tava de briose Stiai ca poti face o multime de mancaruri in tava de briose? Iar versatilitatea ei nu e singurul avantaj. Iata principalele beneficii pe care ti le poate aduce o tava de briose.

1. Poti controla mai usor portiile
O tava de briose este ideala atunci cand vrei sa-ti tii portiile sub control. Stii cat de anevoios poate fi sa tai portii egale dintr-o tava mare. In tava de briose vei avea mancarurile deja portionate, deci nu vei avea nicio problema atunci cand iti vin invitatii la masa.

2. Timp mai scurt de gatire
Cand pui mancarea la cuptor intr-o tava imensa, poate dura si doua ore pana cand e gata. In schimb, intr-o tava de briose se va gati mult mai rapid, deoarece portiile sunt deja mici si se incalzesc mai repede. Ar trebui sa dureze cam jumatate de ora.

3. Preparatele se racesc mai repede
Nu numai ca mancarea se gateste mai repede, dar se si raceste mai rapid. Atunci cand te grabesti si vrei sa iei mancarea cu tine, iti va fi mult mai utila o tava de briose. Preparatele tale se vor raci mai repede decat intr-o tava mare. Le vei putea impacheta imediat.

4. Resturi mai usor de consumat
Resturile tale vor fi sub forma de portie, de aceea iti va fi mult mai usor sa iei cat vrei si sa pui la reincalzit.



5. Pentru congelat
Avand in vedere ca mancarea e destul de compacta intr-o tava de briose, iti va fi foarte simplu sa iei portia si sa o bagi la congelator.

6. Fara mancaruri uscate
Atunci cand iei o portie dintr-o tava mare, restul se poate usca pe la margini. Asta nu se intampla atunci cand gatesti intr-o tava de briose.

Autor:  Andreea Utza