Site coolinaria.ro

Cum gatim cu uleiul de cocos


Cum gatim cu uleiul de cocos Fiecare ulei se comporta diferit la gatit, iar uleiul de cocos nu e o exceptie. Inainte sa gatesti cu el, trebuie sa stii cum si la ce il poti folosi. Iata informatii care o sa te ajute sa inveti sa utilizezi uleiul de cocos.

1. Este solid la temperatura camerei
Este una dintre cele mai importante diferente dintre uleiul de cocos si restul uleiurilor vegetale. In timpul anotimpurilor friguroase, acesta este tare ca piatra! Te vei chinui sa razuiesti cateva bucatele.

2. Devine lichid la caldura
Uneori, poti observa o pelicula de lichid deasupra uleiului tau de cocos solid. Nu te speria, caci este normal. In functie de locul in care il tii, uleiul de cocos poate fi complet solid, complet lichid sau undeva intre. In timpul verii, mai ales, el va fi lichid.

3. Este potrivit pentru gatit
Uleiul de cocos are un punct de ardere mare, deci este bun pentru aproape orice mod de gatire. Totusi, daca vrei sa prajesti in baie de ulei, alege o alta varianta, poate un ulei de palmier.

Melting Coconut Oil

4. Cum sa-l portionezi
Daca il tii la frigider, uleiul de cocos va fi solid, deci iti va fi destul de greu sa iei doar atat cat iti trebuie. Ca sa nu te chinui, portioneaza-l de dinainte. Foloseste o forma pentru gheata, si pune cate doua linguri de ulei lichid in fiecare adancitura. Tine-le apoi la frigider sau congelator, in functie de preferinte. Vor fi mereu la indemana si vei putea pune exact cat ai nevoie.

5. Cum sa-l incalzesti
Cea mai buna metoda pentru a aduce uleiul de cocos in stare lichida este sa-l incalzesti intr-o tigaie. Se va topi destul de repede.

6. Pentru prajituri
Uleiul de cocos poate fi folosit si pentru prajituri, insa ai grija sa-l pui intotdeauna alaturi de ingrediente la temperatura camerei. Daca il adaugi peste lapte rece, el se va solidifica.



Autor:  Andreea Utza