Site coolinaria.ro

Te ajuta ovazul sa slabesti?


Te ajuta ovazul sa slabesti? Ovazul lasat la inmuiat peste noapte a devenit un adevarat trend, si pe buna dreptate. Este un mic dejun delicios si hranitor. Totusi, el te ajuta sa slabesti doar daca respecti urmatoarelele reguli.

1. Nu consuma o portie mare
De obicei, ovazul se pune la inmuiat intr-un borcan. Ca sa fii sigur ca nu mananci prea mult, foloseste un borcan mic. Cantitatea corecta de fulgi de ovaz este de jumatate de ceasca. Pare putin, insa tine minte ca acesta se dubleaza peste noapte, din cauza lichidului. In plus, daca vei folosi un borcan mic, nu va exista pericolul sa pui prea multe toppinguri, deoarece nu vor avea loc.

2. Nu alege lapte gras
Multe retete te incurajeaza sa folosesti ce lapte vrei, insa, daca urmaresti sa slabesti, unele tipuri de lapte sunt mai potrivite decat altele. Nu alege optiuni bogate in calorii si grasimi. Laptele de soia neindulcit, cel de migdale si cel de ovaz sunt alegeri bune.

Milk

3. Nu exagera cu indulcirea
Daca iti plac dulciurile, e normal sa vrei sa ai un mic dejun dulce. Insa, nu e cea mai buna metoda prin care sa-ti incepi ziua. E in regula sa pui putina miere, sirop de agave sau de artar, insa folosi mai mult de o lingurita. De asemenea, poti renunta complet la acestea si alege fructe proaspete. Si condimentele precum scortisoara sau nucsoara sunt alegeri bune, care vor da gust fara sa adauge calorii.

4. Toppinguri
Nicio portie de ovaz nu e completa fara toppinguri. Insa, e foarte usor sa exagerezi si cu acestea. Nucile, semintele, untul de arahide, fructele confiate si ciocolata sunt bogate in calorii si grasimi, asa ca nu pune mai mult de 1-2 linguri.

Autor:  Andreea Utza