Site coolinaria.ro

Gutui in 4 moduri inedite


Gutui in 4 moduri inedite Cine nu iubeste mirosul dulceag al gutuilor? Din pacate, aceste fructe nu primesc atentia pe care o merita. Desi sunt transformate de obicei in gem sau dulceata, gutuile pot fi gatite in mai multe feluri. Iata care sunt acestea.

1. Gem sau dulceata
Dupa cum am spus, este cel mai popular mod de a gati gutuile. Ele sunt fructe foarte aromate, insa mult prea tari pentru a fi consumate crude. Gutuile sunt bogate in pectina, ceea ce le face candidate ideale pentru gem, dulceata, marmelada sau compot. Poti pregati un gem simplu, sau poti incerca o marmelada de gutui cu lamaie sau portocala. Noi ti-am pregatit o peltea de gutui.

2. In prajituri
Gutuile sunt rude cu merele si perele, iar asta inseamna ca sunt ideale pentru placinte, prajituri si tarte. Tot ce trebuie sa faci este sa iei reteta ta preferata de placinta cu mere si sa le inlocuiesti cu gutui. Totusi, inainte sa adaugi fructele, pregateste-le putin la tigaie ca sa le inmoi. Vor deveni zemoase si delicioase. Daca vrei sa scoti cu adevarat in evidenta, atunci indulceste prajitura cu sirop de artar sau miere. Nu uita de condimentele specifice toamnei: scortisoara, nucsoara si cuisoarele.



3. La cuptor
Daca nu ai incercat niciodata gutuile coapte, atunci este timpul sa le dai o sansa. Ele se gatesc foarte bine in cuptor. Le poti manca drept garnitura, la pranz, sau le poti transforma intr-un desert delicios, daca adaugi putina frica naturala.

4. In mancaruri
Mancarea de gutui este un preparat delicios, insa nu multa lume se incumeta sa o prepare. Gutuile sunt foarte versatile, de aceea se potrivesc bine cu majoritatea tipurilor de carne. Incalzeste-te cu o mancare de gutui.



Autor:  Andreea Utza