Site coolinaria.ro

Retete cu peste din bucataria spaniola


Retete cu peste din bucataria spaniola Amestecul cu alte popoare, statutul de tara cuceritoare si activitatea intensa pe mare si in porturi a adus Spania in situatia unui schimb continuu de cultura cu popoarele cu care a intrat in contact. Datorita faptului ca este inconjurata de mari si ocean, gastronomia spaniola are o puternica influenta pescareasca, dieta mediteraneana fiind de baza in peninsula.

Placintele cu hering Eva, deliciul mic al dejunurilor rapide
Daca vrei sa cauti inspiratie pentru a-ti imbogati experienta culinara, atunci gastronomia spaniola este raspunsul potrivit. Vei gasi aici o multime de retete pe baza de peste pe care le poti prepara foarte repede si usor cu ajutorul conservelor Eva. Pentru a prepara o portie delicioasa de placintele cu accente pescaresti ai nevoie de 2 conserve Eva file de hering in ulei vegetal, 5 linguri de bulion sau sos de rosii, 1 ou si foi de placinta. Prepararea este floare la ureche. Heringul se amesteca cu sosul de rosii si se aseaza in mijloc, intre 2 bucati de aluat, taiate in cercuri. Marginile aluatului se sigileaza prin presare cu furculita. Se aseaza apoi in tava si se ung cu ou. Timp de 15 minute, placintelele cu peste se vor rumeni la 180°C si vor fi gata pentru un mic dejun rapid. Se pot servi cu iaurt.

Crochete cu peste pentru o zi mai buna
Crochetele din peste sunt ideale pentru un pranz hranitor. Ai nevoie de 2 file-uri de pangasius, 800 ml lapte, 1 ceapa, 3 catei de usturoi, patrunjel, faina cat cuprinde, 2 cutii Eva hering sau Eva ton, piper si sare, oua, 150 g pesmet si ulei pentru prajit. Cu toate ingredientele la indemana, te poti apuca de gatit. Mai intai, se taie marunt ceapa si usturoiul si se calesc in 4 linguri de ulei. Se adauga file-ul de pangasius maruntit si se lasa pe foc aproximativ 5 minute. In pasul urmator se adauga tonul sau bucatile de hering, patrunjelul tocat, sare si piper dupa gust si laptele. Cand acestea incep sa fiarba, se adauga faina in ploaie si se amesteca cu un tel continuu. Te vei opri din a mai presara faina in momentul in care compozitia obtinuta nu se mai lipeste de cratita. Amestecul se scoate pe o farfurie si se lasa sa se raceasca. Cu ajutorul unei linguri, se ia din compozitia racita si se formeaza crochete care se trec prin ou si pesmet. Crochetele astfel obtinute se prajesc in ulei incins pe o parte si pe alta. Cand sunt bine rumenite, se scot pe un servetel pentru a se scurge de ulei si se servesc cu salata sau cu sos de usturoi.

Placintele spaniolilor concureaza cu cele ale englezilor
Placintele nu sunt doar ale englezilor, ci si ale spaniolilor care le consuma in orice moment al zilei. Placinta cu peste este la loc de onoare pe mesele urmasilor lui Iustinian. Nu este deloc pretentioasa si o poti incerca si tu. Pentru a pune totul in practica ai nevoie de doua foi de placinta, de preferat facute in casa, o ceapa mare, un ardei rosu, 3 rosii, 2 conserve de Eva hering in ulei, 2 linguri de ulei, sare, piper si sos de soia. Pentru umplutura, se toaca marunt ceapa si ardeiul, care se calesc apoi in cele doua linguri de ulei. Se adauga sosul soia, rosiile date pe razatoare si pestele din conserva. Se condimenteaza cu sare si piper si se fierbe pana cand scade tot lichidul. Intr-o tava dreptunghiulara sau rotunda, dupa preferinte, se aranjeaza prima foaie de foietaj care va acoperi si marginile tavii, se adauga umplutura si se acopera cu cealalta foaie care trebuie lipita de cea de dedesubt. Se inteapa cu furculita si se coace timp de 20 minute la 200°C. Se savureaza atat calda, cat si rece, ca mic dejun, aperitiv sau cina.

Masa e gata! Pentru o cina memorabila adauga langa preparatele delicioase un vin bun, cativa prieteni si muzica spaniola.

Autor:  Andreea Utza