Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru o cina mai rapida


Sfaturi pentru o cina mai rapida Nu avem intotdeauna timp sa ne pregatim o cina complicata, mai ales in timpul saptamanii. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne resemnam si sa apelam la fast foods. Iata cum poti gati mai repede cina.

1. Foloseste cuptorul cu microunde
Nu ai idee cat de util poate fi cuptorul cu microunde! El nu exista doar pentru a reincalzi mancarea, ci poate fi un ajutor de nadejde si in prepararea acesteia. De exemplu, poti pregati cartofi copti la microunde si va dura doar 20 de minute, in loc de o ora. Legumele, in general, se gatesc destul de bine astfel. Poti prepara chiar si o omleta la microunde.

2. Cumpara amestecuri de legume
Pe cat de bine este sa folosesti legume proaspete, pe atat de mult timp iti va lua sa le speli si tai pe fiecare in parte. Pentru serile aglomerate, e mai bine sa ai pregatit un mix de legume congelate. Tot ce ai de facut este sa-l pui in tigaie si sa-l gatesti. Masa va fi gata foarte repede. Adauga sosul preferat si vei avea o cina copioasa.



3. Raioanele de produse feliate
Poate eviti, in general, raioanele unde gasesti salate impachetate sau rosii deja foliate, insa acesta iti poate fi foarte util in zilele incarcate. Nu trebuie sa cumperi mereu de acolo, insa din cand in cand chiar este necesar. Gandeste-te cat de mult timp iti va salva o salata deja taiata si spalata! Daca ai deja branza si restul legumelor taiate, in 2-3 minute te poti apuca deja de mancat.

4. Semi-preparatele
Am lasat aceasta varianta la final, deoarece nu este cea mai sanatoasa alegere. Totusi, chiar daca vei cumpara 1-2 produse semi-preparate, cina ta nu trebuie sa fie un dezastru pentru sanatate si silueta. Alege sa le combini inteligent. Daca-ti cumperi un pachet de cascaval pane, nu lua si o punga de cartofi prajiti congelati, ci o salata. Pe acelasi principiu, nu manca o pizza intreaga, ci doar cateva felii, alaturi de o portie buna de legume. Nu te ingrijora, restul de pizza poate fi reincalzita a doua zi.

Autor:  Andreea Utza