Site coolinaria.ro

Cele mai sanatoase ingrediente pentru pizza


Cele mai sanatoase ingrediente pentru pizza Cu totii iubim pizza, insa, de multe ori, ea nu este tocmai o alegere sanatoasa pentru pranz. Totusi, atunci cand o preparam in casa, o putem transforma intr-o masa potrivita. Iata care sunt cele mai sanatoase ingrediente pentru pizza.

1. Spanac
Frunzele de spanac sunt o alegere excelenta pentru pizza. Ele sunt pline de nutrient, cum ar fi vitamina K, dar si alti 13 flavonoizi care lupta impotriva cancerului.

2. Broccoli
Broccoli-ul nu trebuie mancat doar ca garnitura, el este pefect ca topping pentru pizza. In plus, este una dintre cele mai bune legume, din punct de vedere nutritional. Este plin de vitaminele C, K, A si folat, dar contine si alte minerale.

3. Ciuperci
Ciupercile sunt un ingredient foarte popular pentru pizza, dar iata si de ce. Ele sunt sarace in calorii, dar contin proteine. In plus, sunt bogate in seleniu si protejeaca impotriva radicalilor liberi.



4. Usturoi
Ai auzit de pizza cu ceapa, dar ce cu usturoi este mai putin obisnuita. Asta nu inseamna ca nu este delicioasa. Usturoiul tocat marunt poate fi adaugat ca topping, fiind sarac in calorii, dar foarte bogat in beneficii nutritionale. In plus, el ajuta la echilibrarea nivelului de colesterol.

5. Ananas
Pizza cu ananas nu este un moft, ci este cu adevarat speciala. Decat sa mananci o prajitura la final, mai bine pune putin ananas pe pizza. O ceasca contine 100% din doza zilnica recomandata de mangan, un nutrient esential in formarea energiei pentru corp.

Autor:  Andreea Utza