Site coolinaria.ro

Mancaruri de dieta la care trebuie sa renunti


 Mancaruri de dieta la care trebuie sa renunti Majoritatea mancarurilor “de dieta” pot fi daunatoare pentru organism. Daca ceea ce scrie pe ambalaj suna prea bine ca sa fie adevarat, probabil asa si este. Iata principalele mancaruri de dieta pe care e bine sa le eviti.

1. Maioneza light
E adevarat ca maioneza light nu contine la fel de multe calorii precum cea obisnuita. Totusi, ca sa le inlocuiasca, s-au folosit o gramada de conservanti, zahar si uleiuri daunatoare. In plus, s-ar putea sa nici nu semene la gust cu maioneza obisnuit. Mai bine foloseste maioneza facuta in casa, dar pune-ti doar o cantitate mica pe sandwich.

2. Supe la conserva
Suna atat de bine sa ai o supa deja facuta, pe care nu trebuie decat sa o incalzesti. In plus, ambalajul spune si ca este saraca in calorii! Deci, care e problema, de fapt? Din pacate, aceste supe contin foarte mult sodiu, ce poate cauza retentie de apa in organism. Inlocuieste-le cu supe sanatoase, facute in casa.



3. Batoane de cereale
Batoanele cu ovaz, fructe confiata si putina ciocolata neagra pot suna foarte apetisant si chiar sanatos. Asta pana cand verifici lista de ingrediente si vezi ca, de fapt, sunt pline de zahar si sarace in proteine. Nu iti taie pofta de mancare, ci iti provoaca o pofta de zahar greu de controlat.

4. Covrigeii sau snacksurile din orez
Chiar daca nu sunt niste alimente tocmai daunatoare, nici vreun beneficiu nu-ti aduc. Sunt doar gustarele sarace in proteine, fibre, grasimi si vitamine. De aceea, nu te poti satura niciodata de ele si tinzi sa mananci cantitati destul de mari.

5. Dressinguri fara grasime
Salatele sunt mancarurile ideale pentru dieta. Sunt sarace in calorii, bogate in nutrienti si tin de foame. Totusi, un dressing nesanatos poate strica tot. Cele din comert, care sustin ca nu contin grasime, o inlocuiesc de obicei cu zahar sau indulcitori. Cel mai bine este sa-ti faci singur un dressing, folosind ulei de masline. Nutrientii din salata se absorb mult mai bine atunci cand sunt consumati alaturi de grasimi sanatoase.

Autor:  Andreea Utza