Site coolinaria.ro

5 sfaturi pentru mancarea indiana


5 sfaturi pentru mancarea indiana Te-ai hotarat sa incerci cateva preparate inspirate din bucataria indiana? Ti-am pregatit cateva sfaturi speciale pentru acest tip de bucate.

1. Retetele cu cocos
In bucataria indiana vei gasi multe retete cu cocos, in care nu e nevoie de o cantitate prea mare. Niciodata nu vei folosi o nuca intreaga. Nu e nevoie sa faci risipa, deci nu te ingrijora. Cand ai o reteta cu cocos, ia o nuca intreaga si da-o prin razatoare. Pastreaz-o la frigider sau congelator si o vei putea folosi ori de cate ori ai nevoie. Daca nu ai de gand sa o folosesti curand, atunci tine-o la congelator. O poti pastra pana la 3 luni astfel.

2. Uleiurile
Atunci cand prepari mancare indiana, vrei sa simti aromele legumelor si ale condimentelor, nu gustul de ulei in care le-ai pregatit. Pentru asta, foloseste un ulei cu gust neutru, precum cel de floarea soarelui sau de canepa. Ulei de masline poate schimba gustul mancarii.

3.Daca te temi de prajeala si grasimi
Daca tii o dieta, e normal sa te feresti de mancarurile prajite. Bucataria indiana nu contine doar retete ce au nevoie de ulei, asa ca le poti cauta pe cele mai usoare. La fel, daca preferi sa consumi mai putine grasimi, atunci inlocuieste laptele obisnuit sau de cocos cu cel degresat.



4. Legume pline de nutrienti
Pentru ca legumele tale sa nu-si piarda din proprietati, cel mai bine este sa le gatesti la aburi sau cu metoda stir-fry. Totusi, daca reteta iti cere sa le fierbi, nu arunca apa in care le-ai facut. Multi nutrienti raman in ea, asa ca o poti folosi cand pregatesti o supa sau un sos.

5. Faina de naut
Daca te-ai hotarat sa pregatesti o reteta care necesita faina de naut, adauga si un praf de bicarbonat de sodiu in mancare. Nu numai ca va face compozitia mai usoara, dar va fi si mai simplu de digerat.

Autor:  Andreea Utza