Site coolinaria.ro

Pastele la dieta


Pastele la dieta Pastele sunt atat de simplu de facut, incat e greu sa le elimini din dieta atunci cand incerci sa slabesti. Totusi, avem o veste buna: nici nu trebuie! Poti consuma paste si cand tii un regim, doar ca trebuie sa tii cont de urmatoarele sfaturi.

1. Ai grija la portie
Cea mai mare problema cu pastele este ca tindem sa mancam mai mult decat trebuie. De exemplu, 200 de grame de spaghete au in jur de 220 de calorii. Asta inseamna aproximativ 12% din necesarul zilnic de calorii al unei diete de 1500 . Incearca sa tii sub control portiile, caci, daca mananci portii duble, te vei ingrasa in loc sa slabesti.

2. Alege paste integrale
In loc sa consumi paste din faina alba, alege-le pe cele integrale. Sunt putin mai sarace in calorii, dar nu asta e important. Pastele integrale sunt o sursa buna de fibre, continand mai multe decat cele obisnuite. Fibrele iti potolesc pofta de mancare si te mentin satul pentru mai mult timp. Asta inseamna ca e posibil sa te saturi mai repede, deci sa mananci o portie mai mica. In plus, nu ti se va face foame prea curand, dupa ce le-ai consumat.



3. Adauga legume
Daca portia ta de paste ti se pare prea mica, e timpul sa adaugi mai multe legume. Acestea iti vor oferi mai multi nutrienti, fara sa adauge multe calorii. Daca vei fierbe mai putine paste si vei completa cu o portie mare de legume, nu le vei mai simti lipsa.

4. Ai grija la sos
Sosul face diferenta dintre o portie sanatoasa de paste si una dezastruoasa pentru silueta. Daca ai pregatit o portie mica de paste cu legume si adaugi un sos plin de branza, pui la loc toate caloriile pe care incercai sa le elimini, poate chiar in plus. Cel mai bun sos este cel de rosii. Este sarac in calorii si nu trebuie sa-ti faci griji ca pui prea mult.

Autor:  Andreea Utza