Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru a gati cu miere


Sfaturi pentru a gati cu miere Din ce in ce mai multa lume incepe sa recunoasca beneficiile mierii pentru organism si sa o includa in diverse retete. Pentru ca ea se comporta altfel decat zaharul, iata ce trebuie sa stii despre gatitul cu miere.

1. Va pastra prajiturile umede Mierea pastreaza foarte bine umiditatea. Aceasta proprietate este perfecta pentru salatele din fructe, compot sau prajituri. Mierea va pastra umiditatea din fructe si iti va face salata mult mai suculenta. In cazul prajiturilor, tot mierea este cea care le va pastra textura pentru mai mult timp.

2. Contine apa
Spre deosebire de zahar, mierea contine apa. De aceea, atunci cand vrei sa inlocuiesti zaharul dintr-o reteta si sa folosesti miere in locul lui, trebuie sa reduci din cantitatea de apa. Pentru fiecare 340 gr de miere scade cate 60 ml de lichid din reteta.



3. Este acida
Datorita acestei proprietati, mierea este un ingredient ideal pentru marinade. Daca vrei sa neutralizezi acest acid, in cazul prajiturilor poti aduga 1/4 lingurita de bicarbonat de sodiu pentru fiecare 340 gr de miere.

4. Nu trebuie tinuta la frigider
Tot datorita faptului ca este acida, mierea nu trebuie tinuta la frigider. Ea se pastreaza foarte bine si la temperatura camerei, asa ca o poti pastra intr-un dulapior sau pe bufet, ca sa o ai mereu la indemana.

5. La cuptor
Dulciurile facute cu miere se rumenesc mai repede decat cele facute cu zahar. Deci, cand inlocuiesti zaharul dintr-o prajitura, tine minte sa reduci si temperatura cuptorului cu vreo 25 de grade.

Autor:  Andreea Utza