Site coolinaria.ro

Top 5 ingrediente pentru smoothie-uri de slabit


Top 5 ingrediente pentru smoothie-uri de slabit Smoothie-urile sanatoase pot fi un adevarat aliat in lupta cu kilogramele in plus, insa totul depinde de ingredientele pe care le folosesti. Iata care sunt cele mai bune cinci alimente de pus intr-un smoothie.

1. Semintele de chia
Semintele de chia sunt perfecte pentru un smoothie, deoarece sunt pline de nutrienti precum calciu, antioxidanti si acizi grasi omega-3. In plus, ele absorb toxinele din tractul digestiv. Sunt ideale pentru slabit, deoarece te mentin satul pentru o perioada mai lunga de timp.

2. Scortisoara
Un condiment iubit de foarte multa lume, scortisoara este foarte buna pentru smoothie-uri. Ea ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange. In plus, te poate ajuta sa scapi mai repede de grasimea abdominala.



3. Piperul cayenne
Ti se pare ciudat sa pui piper intr-un smoothie? Atunci gandeste-te la beneficiile acestuia. Pe langa faptul ca da o aroma surprinzatoare bauturii, el are proprietati ce-ti pot scade apetitul. Vei manca mai putin si vei slabi mai usor.

4. Iaurtul grecesc
Spre deosebire de alte tipuri de iaurt, cel grecesc este mult mai bogat in proteine. Asta inseamna ca-ti va da senzatia de satietate si iti va potoli foamea mai rapid. Alege-l intotdeauna pe cel simplu, deoarece iaurturile aromate sunt pline de zahar.

5. Pulpa de fructe
Stii ca se recomanda mai degraba sa mananci fructele, in loc sa le transformi in suc. Asta pentru ca ele sunt bogate in fibre, iar atunci cand le storci, ele se pierd. Nu arunca pulpa de la fructe, dupa ce ai facut un suc, ci foloseste-o pentru un smoothie.

Autor:  Andreea Utza