Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru gatit cu ceapa si usturoi


Sfaturi pentru gatit cu ceapa si usturoi Ceapa si usturoiul sunt doua ingrediente nelipsite din majoritatea bucatariilor. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa profiti din plin de proprietatile si aromele lor.

1. Taie-le cu putin timp inainte de a le folosi
Atunci cand tai o ceapa sau un catel de usturoi, eliberezi niste enzime responsabile de gustul si mirosul acestora. Daca le tai cu putin timp inainte de a le folosi in mancare, sa spunem cu 10 minute, atunci aroma va avea mai mult timp sa se dezvolte. Atat usturoiul, cat si ceapa vor avea un gust mai puternic.

2. Cum sa le tai
Depinde daca vrei o aroma mai puternica sau nu. Pentru ceapa, cel mai bine este sa o tai de la un pol la celalalt, urmarind modelul. In ceea ce priveste usturoiul, este recomandat sa il tai in felii subtiri, nu sa-l toci sau sa folosesti presa.



3. Daca vrei un gust mai subtil
Daca ai o ceapa sau un usturoi cu un gust foarte puternic, le poti inmuia in putin suc de lamaie. Acest procedeu va „calma” putin lucrurile. Este o metoda foarte buna pentru salate.

4. Sarea este foarte importanta
Atunci cand sotezi ceapa sau usturoiul, este foarte important sa nu uiti de sare. Adaug-o imediat ce ai pus legumele. Ea ajuta la eliberearea lichidului din ceapa. Se va carameliza mai repede si vei capata un gust mai bogat.

5. Incalzeste usturoiul in tigaie
Daca ai un usturoi foarte puternic, pune-l pe foc, cu tot cu coaja, intr-o tigaie fara ulei. Caldura va interactiona cu enzimele ce-i dau aroma si el va capata un gust mai placut.

Autor:  Andreea Utza