Site coolinaria.ro

Top 5 alimente care-ti dau energie


Top 5 alimente care-ti dau energie Atunci cand ai nevoie de o doza de energie, nu te grabi spre a treia ceasca de cafea. Alege unul dintre urmatoarele alimente. 1. Ceai
Daca simti ca ai nevoie de cofeina, atunci alege ceaiul in locul cafelei. Consumul de ceai te ajuta sa te concentrezi deci, automat iti va imbunatati si performantele. In plus, spre deosebire de cafea, sunt mult mai putine sanse ca ceaiul sa-ti provoace insomnii. Indreapta-te spre ceaiul negru sau verde.

2. Proteine si carbohidrati
Un snack care le include pe ambele este secretul pentru o doza buna de energie. De exemplu, incearca o conserva mica de ton sau somon, alaturi de crackers integrali. Daca preferi ceva dulce, alege un pumn de stafide sau merisoare confiate, alturi de cateva nuci. O felie de paine integrala unsa cu unt de arahide este, de asemenea, o idee buna.



3. Fier
Daca esti mereu obosit, in ciuda faptului ca dormi destul, e posibil sa suferi de o deficienta de fier. Surse excelente de fier sunt fasolea, painea integrala, spanacul si caisele confiate. In plus, ca sa cresti absorbtia de fier, mananca aceste alimente alaturi de o sursa de vitamina C, precum rosiile la conserva, mandarinele sau un pahar de suc de portocale.

4. Fibre pentru micul dejun
Ca sa fii mai alert in timpul diminetii, incepe-ti ziua cu o portie buna de fibre. In loc sa mananci o gogoasa sau un covrig de la patiserie, mai bine alege o felie de paine integrala cu unt de arahide. Adauga si cateva fructe confiate. De asemenea, o portie de ovaz cu lapte este o alta alegere buna.

5. Un cocktail
Nu vorbim despre o bautura cu alcool, ci despre un mic amestec dulce, de sucuri. De exemplu, incearca un pahar de suc de merisoare cu putin suc proaspat de lamaie.

Autor:  Andreea Utza