Site coolinaria.ro

De ce sa consumam banane


De ce sa consumam banane Din cauza ca le putem gasi tot timpul anului si ne sunt foarte la indemana, e usor sa uitam ca bananele au foarte multe beneficii pentru sanatate. Iata care sunt cele mai importante.

1. Echilibreaza zaharul din sange
Bananele sunt bogate in pectina, iar cele necoapte contin un amidon special, care se comporta ca fibrele solubile. Aceste doua substante ajuta la echilibrarea zaharului din sange si la reducerea apetitului, deoarece tin stomacul plin pentru mai mult timp. In plus, bananele au un indice glicemic mic spre mediu.

2. Pot imbunatati digestia
Fibrele au multe beneficii pentru sanatate, in special pentru sistemul digestiv. Bananele sunt o sursa buna de fibre. Amidonul nu este digerat si ajunge direct in intestinul gros, unde devine hrana pentru bacteriile bune.



3. Ajuta in dietele de slabit
Chiar daca nu exista studii care sa demonstreze ca bananele au efect direct asupra slabitului, ele au multe beneficii care le-ar putea transforma intr-un aliment de dieta. In primul rand, bananele contin destul de putine calorii, insa sunt foarte satioase. De asemenea, sunt bogate in fibre, care te vor mentine satul si iti vor reduce apetitul.

4. Pentru sanatatea inimii
Bananele sunt bogate in potasiu, un mineral esetntial pentru sanatatea inimii, in special pentru controlul tensiunii. O dieta bogata in potasiu poate ajuta la scaderea tensiunii si la reducerea riscului bolilor de inima. In plus, bananele contin si magneziu, un alt element important pentru sanatatea inimii.

5. Antioxidanti
Fructele si legumele sunt cele mai bune surse de antioxidanti. Bananele contin mai multe tipuri de antioxidanti, ce sunt deseori asociati cu beneficii pentru organism, precum reducerea riscului bolilor de inima.

Autor:  Andreea Utza