Site coolinaria.ro

Cum mancam legumele: crude sau gatite?


 Cum mancam legumele: crude sau gatite? Ca sa pregatesti mancaruri sanatoase, e important sa stii cum sa maximizezi continutul nutritional al alimentelor tale. In cazul legumelor, unele sunt mai bune gatite, pe cand altele ar trebui mancate crude.

1. Sparanghelul
Cel mai bine este sa mananci sparanghelul gatit. Cea mai buna metoda este sa il gatesti la abur, pentru a-i intensifica proprietatile benefice pentru organism. Acesta ajuta in lupta impotriva cancerului.

2. Sfecla rosie
Atunci cand este gatita, sfecla isi pierde pana la 25% din cantitatea de folat. Cel mai bine este sa o consumi cruda. Folatul este un element esential pentru creier.

3. Broccoli
Mananca-l crud, pentru a beneficia din plin de proprietatile sale. Daca-l incalzesti, ii vei deazctiva enzimele ce ajuta la curatarea ficatului de carcinogeni.



4. Ciuperci
Gateste ciupercile, pentru a favoriza dezvoltarea potasiului, un element ce ajuta la construirea masei musculare. Foloseste orice metoda preferi, sunt la fel de bune sotate, la gratar sau la cuptor.

5. Ceapa
Taie ceapa si mananc-o asa cum este, cruda. Atunci cand o gatesti, ii strici proprietatile care tin foamea la distanta.

6. Ardei rosu
Cel mai bine este sa mananci ardeii rosii cruzi. Atunci cand ii gatesti, distrugi vitamina C, atat de necesara pentru organism.

Autor:  Andreea Utza