Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru umpluturi


 Sfaturi pentru umpluturi Indiferent care este preparatul pentru care ai nevoie de o umplutura, regulile de baza se aplica pentru orice reteta. Iata principalele lucruri pe care trebuie sa le stii despre cum sa faci o umplutura buna.

1. Foloseste paine uscata
Painea este unul dintre cele mai importante ingrediente dintr-o umplutura. Ea este baza si va determina textura finala a preparatului. Cel mai bine este sa folosesti paine uscata. Fie o lasi la uscat cu cateva zile inainte sa o folosesti, fie o bagi la cuptor la foc mic, pana se usuca.

2. Gateste legumele
Nu folosi ceapa sau telina cruda in umpluturile tale, gandindu-te ca se va gati atunci cand o vei baga la cuptor cu carnea. Pregateste-le de dinainte, in tigaie, cu putin unt sau ulei. Adauga si condimente uscate, ca sa le dai mai mult gust.



3. Nu exagera cu ingredientele
O umplutura nu este buna atunci cand este plina de ingrediente, ci atunci cand are ingredientele cele mai bune. Dupa cum am spus, painea este baza umpluturii, treaba ei este sa lege tot amestecul. Daca pui prea multe legume, atunci painea nu va mai putea sa lege totul. Foloseste ce legume preferi, fructe confiate, cereale integrale, nuci sau carne, dar pune o cantitate aproape dubla de paine.

4. Ai grija la condimente
Amestecul de legume va avea, oricum, un gust specific. Cel mai probabil, vei folosi si destul de multe condimente si concentrate din comert. Acestea au deja destul de multa sare, deci s-ar putea sa nu mai fie nevoie sa o adaugi. Gusta de fiecare data dupa ce adaugi un condiment nou, mai ales daca este pentru prima data cand incerci combinatia respectiva.

5. Lichide
O umplutura reusita nu este nici uscata, dar nici prea lichida. Daca pui prea multe lichide, ea va fi moale si cu o textura neplacuta. Daca nu pui destule, atunci intregul preparat ti se va parea greu de inghitit si uscacios. Secretul este sa adaugi cate putin lichid, nu pe tot odata. Vezi cum reactioneaza umplutura si decide daca mai ai nevoie sau nu.

Autor:  Andreea Utza