Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru cheesecake


Sfaturi pentru cheesecake Ne lasa gura apa atunci cand ne gandim la un cheesecake bine facut. Ca sa devii un expert in acest desert minunat, iata cateva sfaturi care te vor ajuta.

1. Tine cont de cerintele prajiturii
Majoritatea retetelor o sa-ti spuna si la cate grade e bine sa pregatesti cheesecake-ul. Aceleasi retete o sa-ti spuna si ca, odata ce ai „montat„ prajitura, trebuie sa o lasi cam 6 ore la rece. Aceasta perioada de racire este esentiala, daca iti doresti un cheesecake bun, care sa iasa usor din tava. Apoi, cand il servesti, scoate-l din frigider si lasa-l vreo 20-30 de minute, pana ajunge la temperatura camerei. Va fi mult mai bun asa.

2. Foloseste branza la temperatura camerei
Nu folosi branza direct din frigider, ci scoate-o de dinainte sa te apuci de gatit, si las-o pana ajunge la temperatura camerei. Este o regula foarte importanta, mai ales daca-ti doresti o umplutura de branza cremoasa si fara cocoloase.



3. De ce crapa cheesecake-urile?
Majoritatea cheesecake-urilor au o crapatura deasupra, dar asta nu trebuie sa te ingrijoreze. Nu inseamna ca ai facut ceva gresit, pur si simplu asa se intampla din cauza temperaturii cuptorului si a modului in care prajitura incepe sa se incalzeasca. Daca te deranjeaza, intinde un strat de smantana dulce peste cheescake, dupa ce se raceste.

4. Coace crusta inainte
Unele retete cer si acest pas, altele nu. Adevarul este ca daca vei coace crusta aproximativ 10 minute, inainte sa pui umplutura si sa o bagi din nou la cuptor, vei obtine o prajitura mai crocanta. Poti folosi aceasta metoda cu orice tip de blat.

5. Bate bine umplutura
Cheesecake-ul ideal este cremos, fara nicio cocoloasa. Ei bine, ca sa obtii acest rezultat, e important sa bati foarte bine umplutura. E posibil sa trebuiasca sa depasesti timpul mentionat in reteta, cu vreo 1-2 minute.

Autor:  Andreea Utza