Site coolinaria.ro

5 pasi spre o dieta saraca in carbohidrati


5 pasi spre o dieta saraca in carbohidrati Daca ai vrea sa incepi o dieta saraca in carbohidrati, dar te temi ca nu vei avea prea multe optiuni la masa, iti venim in ajutor. Iata cinci pasi care te vor conduce, treptat, spre un regim fara carbohidrati.

1. Scapa de painea alba
Painea nu este rea pentru tine, mai ales daca este integrala. Scapa de painea alba, iar la micul dejun alege o felie integrala. Totusi, incearca sa limitezi aportul de paine la o portie pe zi. Un sandwich la pranz sau o felie la micul dejun e de ajuns.

2. Inlocuieste lipiile si tortilla cu frunze de salata
Daca-ti plac sandwich-urile cu lipie, nu trebuie sa renunti la ele, ci doar sa inlocuiesti "invelisul". In loc de lipie, foloseste o fruza de salata. Vei avea o masa mult mai usoara si mai saraca in calorii. Si, cel mai importat, vei scapa de o doza destul de mare de carbohidrati.



3. Piure din conopida
Nu doar cartofii pot fi transformati in piure, ci si conopida este un candidat exceptional. Tot ce ai de facut este sa pui conopida fiarta in blender, alaturi de lapte degresat. Amesteca pana cand capata o consistenta cremoasa. Stropeste cu putin ulei de masline si asezoneaza dupa gust.

4. Prajeste morcovi si pastarnaci
In loc de cartofi prajiti, alege sa faci morcovi sau pastarnaci prajiti. Taie-i pe lung, aseaza-i pe o tava de copt, stropeste cu ulei de masline, adauga sare si piper si baga-i la cuptor pentru 40 de minute, la 200 C. Vor fi deliciosi si nici nu vei simti lipsta cartofilor.

5. Taie portia de paste pe jumatate
Cu totii iubim pastele si stim ca e aproape imposibil sa renuntam la ele. Totusi, nu trebuie sa le tai complet din alimentatie. Taie portia pe jumatate si completeaza cu legume. Poti alege ardei, ciuperci, spanac, fasole verde sau orice alte optiuni iti surad.

Autor:  Andreea Utza