Site coolinaria.ro

Stiai ca poti congela aceste alimente?


Stiai ca poti congela aceste alimente? Probabil ca stii o parte din alimentele care pot fi congelate, dar la urmatoarele sigur nu te-ai gandit. Iata o lista cu mancaruri care pot fi tinute la congelator, pana cand vrei sa le mananci.

1. Hummus
Te-ai gandit vreodata sa congelezi hummus, ca sa-l ai pentru mai mult timp? Renunta la hummusul din comert si prepara-l in casa. Fa o cantitate mai mare iar ceea ce ramane pune la congelat. Pune-l intr-un recipient etans si stropeste-l cu putin ulei de masline. Nu te speria daca se separa putin atunci cand il dezgheti. Daca-l amesteci putin isi va reveni la normal.

2. Paste fierte
Poate fi destul de greu sa nimeresti cantitatea corecta de paste pentru o masa. De cele mai multe ori, fierbem mult mai mult decat avem nevoie. Data viitoare cand ti se intampla asta, nu arunca restul, ci pune-le la congelator. Stropeste-le cu ulei de masline si amesteca-le bine, ca sa nu existe riscul sa se lipeasca.



3. Oua
Nu poti baga ouale intregi la congelator, caci se pot sparge. Ouale sparte sunt usor de contaminat de catre bacterii. In schimb, sparge-le si bate-le intr-un castron. Toarna amestecul intr-o tava pentru cuburi de gheata, cam 3 lingurite in fiecare cubulet. Daca vrei sa congelezi doar galbenusuri, atunci amesteca-le si cu putina sare sau cu un praf de zahar, ca sa nu devina prea gelatinoase cand le dezgheti.

4. Branza
Chiar daca poti congela branza, nu toate varietatile raspund la fel de bine. Unele pot deveni prea uscate si sfaramicioase. Totusi, branzeturile tari si maturate nu sunt afectate in acest fel, deci le poti pune fara probleme la congelat. Branza congelata este buna in special pentru gatit, caci topirea acesteia va contracara orice efect al congelarii.

5. Salata
Salata verde se strica destul de repede in frigider, din pacate. Ca sa nu o arunci, poti congela resturile ramase, insa acestea nu vor putea fi refolosite pentru salate, ci doar pentru smoothie-uri sau alte preparate. Congeleaza-le in cantitati mici, fie crude, fie gatite.

Autor:  Andreea Utza