Site coolinaria.ro

Trucuri pentru salate de dieta


Trucuri pentru salate de dieta Nu orice salata e potrivita pentru o dieta de slabit, iar gandul la un castron plin doar cu verdeata nu e prea tentant. Iata cateva trucuri care sa transforme orice salata de regim intr-un preparat delicios.

1. Nu renunta la ulei
Multi dintre nutrientii din salata au nevoie de grasime, pentru a putea fi absorbite de catre organism. Daca scoti uleiul din salata, interferezi cu absorbtia vitaminelor A, D, E si K. Foloseste ulei de masline sau de rapita, deoarece contin grasimi sanatoase. In plus, acestea ajuta la topirea grasimii abdominale dar iti fac si salata mai satioasa.

2. Foloseste un amestec de verdeturi
Normal ca nu-ti vine sa mananci o salata, daca e formata din acelasi fel de verdeata. Cheia este sa combini mai multe feluri, pentru aroma si textura. Fiecare tip de salata (romaine, iceberg, spanac, ruccola) are propriul sau gust si diferite beneficii pentru organism. Nu uita sa le combini si cu condimente, cum ar fi patrunjelul sau busuiocul.



3. Branzeturi
Branzeturile pot fi bogate in grasime, insa daca nu faci abuz, ele nu vor dauna siluetei tale. Rade putina branza degresata peste salata, ca sa-i dai mai mult gust. In plus, vei obtine si o doza buna de calciu. Alege parmezan, mozzarella sau cheddar.

4. Multe legume
Legumele sunt cele care vor da gustul final al salatei tale. Nu te limita la clasicele combinatii de rosii si castraveti, ci experimenteaza cu mai multe. Incearca sa adaugi morcovi, ardei, broccoli, mazare sau chiar fructe precum capsuni, zmeura sau pere.

5. Fara crutoane
Fiind o salata de dieta, nu vrei sa o incarci cu calorii inutile. Inlocuieste-le cu nuci. Sunt mult mai satioase si sanatoase. Daca, totusi, simti nevoia de carbohidrati, alege orezul brun sau quinoa, caci ajuta la eliminarea grasimilor in exces din organism.

Autor:  Andreea Utza