Site coolinaria.ro

Cei mai buni carbohidrati pentru slabit


 Cei mai buni carbohidrati pentru slabit In orice dieta, chiar si intr-una de slabit, este foarte important sa ai un aport echilibrat de carbohidrati. Iata are sunt cele mai bune surse.

1. Painea integrala
Da, ai citit bine, painea chiar poate fi inclusa intr-o dieta de slabit, atunci cand este integrala. Ea contine fibre sanatoase, care-ti vor da senzatia de satietate. Totusi, nu face abuz nici de aceasta.

2. Nautul
Nautul este o sursa foarte buna de carbohidrati, ce te poate ajuta sa-ti tii sub control greutatea. Atunci cand vrei un snack hranitor, stropeste niste boabe de naut cu ulei de masline si coace-le la 190 C timp de 40 de minute.

3. Quinoa
Aceste cereale sunt adevarate comori din punct de vedere nutritional. Sunt atat carbohidrati sanatosi, cat si niste proteine complete. Te vor ajuta sa slabesti, dar si sa-ti formezi si mentii masa musculara intacta. Cu cat ai o masa musculara mai dezvoltata, cu atat iti va fi mai usor sa arzi calorii si sa te mentii in forma.



4. Fasole rosie
Fasolea rosie este bogata in fibre solubile, care pot reduce grasimea din jurul taliei. Aceasta grasime este vinovata de cresterea riscului bolilor de inima, a diabetului si a unor forme de cancer.

5. Cartofii dulci
Un singur cartof dulce contine in jur de 27 de grame de carbohidrati, dar asta nu e o veste rea. Ei sunt bogati in hormoni ce ajuta la reglarea zaharului din sange, dar si la imbunatatirea metabolismului. De asemenea, nu contin grasime si au mult mai putine calorii si sodiu decat decat obisnuiti.

Autor:  Andreea Utza