Site coolinaria.ro

Cum sa ornezi biscuiti


Cum sa ornezi biscuiti Prajiturelele si biscuitii de Craciun sunt mult mai veseli atunci cand sunt decorati. Pe langa creativitate si indemanare, ai nevoie si de sfaturile urmatoare.

1. Alege cu grija reteta
Nu orice biscuiti pot fi ornati cu succes. Prajiturele fragile sau bombate nu sunt candidati prea buni, caci glazura fie le va ingreuna, fie va curge. Cele mai bune optiuni sunt biscuitii plati, mai grosuti, si turta dulce.

2. Asteapta sa se raceasca complet
Daca prajiturelele nu sunt complet reci atunci cand incepi sa le ornezi, glazura se va topi si vei obtine o mare dezordine. Nu te grabi, lasa-le mai mult timp la racit. Cel mai sigur este sa coci prajiturile intr-o zi, iar in urmatoarea sa le ornezi.



3. Incepe cu o margine de glazura
Poate parea enervant sa faci doua tipuri de glazuri de aceeasi culoare, insa ai nevoie de una care sa fie marginea si de una cu care sa umpli. Cea din margine este mult mai groasa si functioneaza ca o bariera. Nu va permite glazurii mai subtiri sa curga de pe prajituri.

4. Consistenta glazurii
Prepararea corecta a glazurii este un pas esential in decorarea biscuitilor. Daca o faci prea subtire, iti va fi greu sa controlezi cantitatea care iese din tubul de ornat. Iar daca si glazura pe care o folosesti la margine este subtire, atunci va curge pe langa. Atunci cand o pregatesti, adauga lichidul treptat. Daca e prea groasa, poti oricand sa mai adaugi.

5. Lasa glazura sa se usuce
Dupa ce ai muncit atat de mult sa coci si sa ornezi prajiturile, ar fi pacat sa strici glazura doar pentru ca nu ai avut rabdare sa o lasi sa se raceasca. Timpul de uscare depinde de grosimea glazurii. Ca o regula generala, las-o cel putin 24 de ore.

Autor:  Andreea Utza