Site coolinaria.ro

Slabeste in doua saptamani


Slabeste in doua saptamani Mai sunt doar doua saptamani pana la Craciun si tu ai vrea sa mai dai jos cateva kilograme? Nu poti face minuni intr-un timp atat de scurt, insa poti scapa de cateva.

1. Inlocuieste toate bauturile cu apa
Apa ajuta la curatarea organismului, eliminand toxinele. Ea nu contine calorii si te ajuta sa slabesti. Daca te-ai obisnuit sa consumi tot felul de bauturi carbogazoase si dulci, atunci inlocuirea acestora cu apa iti va aduce beneficii vizibile. Poti consuma apa si ceaiuri, insa ai voie si o ceasca de cafea inainte sa mergi la sala, caci iti va da un plus de energie.

2. Scapa de mancarurile nesanatoase
Daca vrei sa slabesti atat de rapid, atunci chiar trebuie sa elimini toate aceste alimente daunatoare. Renunta la chipsuri, prajiturele sau orice alte gustari nocive. Stai departe de mancarea de la fast food, dar si de semipreparatele de la supermarket.



3. Taie carbohidratii
Pastele, faina alba si prajiturile contin zahar ascuns sub forma de carbohidrati. Scapa de toti carbohidratii procesati, inclusiv de orezul alb, painea alba, prajituri, gogosi sau covrigei.

4. Mitul caloriilor negative
Se spune ca exista cateva alimente care consuma atat de multa energie atunci cand sunt digerate, incat organismul arde mai multe calorii decat consuma. Indiferent daca acest mit este adevarat sau nu, aceste legume nu contin multe calorii, de aceea sunt foarte bune pentru o astfel de dieta. Cateva exemple sunt sparanghelul, broccoli, varza, conopida, usturoiul, ceapa, spanacul si dovleceii. In ceea ce priveste fructele, alegeri foarte bune sunt afinele, merisoarele, grapefruitul, lamaile, limele, mango, papaya, zmeura, capsunile si rosiile.

5. Nu sari peste mese
Poate cel mai important sfat este sa nu sari peste mese. Infometarea nu te va ajuta sa slabesti ci, din contra, iti va incetini metabolismul. In plus, chiar daca vei reusi sa slabesti, kilogramele se vor pune la loc, odata ce te intorci la dieta obisnuita.

Autor:  Andreea Utza