Site coolinaria.ro

5 motive sa alegi lactatele cu grasime


5 motive sa alegi lactatele cu grasime In supermarketuri se gasesc atat de multe variante de branzeturi degresate, incat poate fi greu sa-ti dai seama care sunt cele mai sanatoase. Surprinzator sau nu, variantele cu grasime sunt mai bune pentru organism. Iata de ce.

1. Ajuta la slabit
Grasimea nu te face sa te ingrasi, este doar un mit. Din contra, alimentele ce contin grasimi sanatoase sunt mult mai satioase si te mentin satul pentru mult mai mult timp. E foarte posibil sa mananci mai putin pe parcursul zilei, atunci cand le integrezi in mesele tale.

2. Scad riscul de diabet
O greutate sanatoasa te poate ajuta sa lupti impotriva diabetului de tip 2. Asta se intampla deoarece grasimile din produs incetinesc absorbtia zaharului din lapte. Nivelul zaharului din sange va creste treptat, nu brusc.



3. Protejeaza inima
Studiile au demonstrat ca branza creste nivelul colesterolului sanatos, ce protejeaza inima impotriva bolilor. In plus, grasimile din lapte, iaurt si branza nu contribuie la dezvoltarea bolilor arterelor coronare.

4. Calmeaza tractul digestiv
Laptele si iaurtul cu grasime pot reduce balonarea. Acestea sunt mai sarace in lactoza, de aceea sunt mai usor de digerat de catre cei cu intoleranta. In plus, laptele contine un acid gras care ajuta la sanatatea gastrointestinala, numit acid butiric.

5. Un aport scazut de zahar
Oamenii care reduc aportul de grasimi din alimentatie tind sa consume mai multi carbohidrati, dar si mai mult zahar. In mod ironic, alimentele degresate sunt mult mai bogate in zahar decat optiunile cu grasime. Daca inca ai dubii, compara etichetele inainte sa alegi ce sa cumperi.

Autor:  Andreea Utza