Site coolinaria.ro

Curata frigiderul inainte de sarbatori


Curata frigiderul inainte de sarbatori Daca iti place sa gatesti de sarbatori, inseamna ca vei avea frigiderul plin de bunatati. Incepe de acum sa te pregatesti, facand putina ordine si spatiu pentru preparatele ce vor urma.

1. Verifica resturile de mancare
Mai ai resturi de mancare prin frigider? Verifica-le pe toate, vezi ce mai e bun si ce urmeaza sa se stice curand. Nu are rost sa pastrezi ceea ce nu mai mananci. Daca ceva nu arata bine, inseamna ca nu mai e bun, asa ca scapa de el.

2. Arunca tot ce nu mai folosesti
Mai ai putin sos de rosii pastrat intr-un borcan? Daca nu l-ai folosit pana acum, sansele sa-ti mai fie util sunt foarte mici. Regula se aplica oricarui alt aliment pe care l-ai pastrat doar pentru eventuala situatie in care vei gati cu el.



3. Foloseste congelatorul
Congelatorul este foarte util atunci cand vrei sa prelungesti viata unui preparat. Daca ai prin frigider resturi sau alimente care pot fi inghetate si consumate peste ceva timp, atunci baga-le in congelator. Nu uita sa scrii pe ele data.

4. Curata rafturile si sertarele
Odata ce ai scapat de resturi, iar frigiderul tau e mai liber, profita de ocazie si curata-i rafturile si sertarele. Cu siguranta au adunat multe firimituri sau pete.

5. Pune lucrurile la loc
Aseaza in fata orice aliment care trebuie consumat curand, iar pe cele mai rezistente pune-le in spate. Astfel, vei evita orice fel de risipa.

Autor:  Andreea Utza