Site coolinaria.ro

Cum sa-ti faci singur dieta


  Cum sa-ti faci singur dieta Cea mai sigura cale de a slabi eficient este sa consulti un nutritionist. Totusi, daca problemele tale cu greutatea nu necesita o vizita la acesta, iti poti face singur un regim personalizat, care sa te ajute sa scapi de cateva kilograme.

1. Stabileste-ti un obiectiv
E important sa stii care este scopul dietei tale. Vrei sa dai jos cateva kilograme in plus, sa iti cresti masa musculara sau doar sa te mentii la greutatea actuala? Acesta este primul punct al dietei tale. Bazandu-te pe acest obiectiv, iti vei crea un regim adecvat.

2. Numarul de calorii
Odata ce stii care este scopul tau, iti poti seta un numar zilnic de calorii. Poti gasi numeroase aplicatii si ajutoare pe internet, care sa-ti calculeze necesarul in functie de varsta, inaltime si greutatea actuala.

3. Proteine, carbohidrati si grasimi
Macronutrientii sunt proteinele, carbohidratii si grasimile. In functie de obiectivul tau, trebuie sa stabilesti care dintre acestia trebuie sa aiba o pondere mai mare in regim. De exemplu, daca vrei sa-ti cresti masa musculara, atunci trebuie sa consumi mai multe proteine. Daca vrei sa slabesti, ar trebui sa reduci sursele de carbohidrati si sa te concentrezi pe grasimi sanatoase.



4. Alege alimente sanatoase
Un pas extrem de important in dieta ta este sa scapi de alimentele nesanatoase. Renunta la semipreparate si la fast food. Concentreaza-te pe legume, fructe, proteine, grasimi sanatoase si cereale integrale. Atinge-ti numarul de calorii bazandu-te pe o alimentatie sanatoasa. Sursele de calorii sunt mai importante decat numarul acestora.

5. Diversifica
Majoritatea dietelor dau gres deoarece sunt repetitive si plictisitoare. In aceasta categorie intra, in special, dietele bazate pe un singur aliment, consumat in fiecare zi. Daca vrei ca dieta ta sa fie eficienta, dar in acelasi timp sa ramana interesanta, atunci diversifica-ti meniul. Include cat mai multe varietati de fructe si legume si experimenteaza cu retete noi.

Autor:  Andreea Utza