Site coolinaria.ro

Cum sa bei mai multa apa


Cum sa bei mai multa apa Daca esti una dintre persoanele care nu consuma destula apa, atunci ai nevoie de sfaturile urmatoare. Iata cum poti strecura cateva pahare in plus in dieta ta.

1. Pune-ti o alarma pe telefon
Exista chiar aplicatii create special pentru a-ti reaminti ca e timpul sa bei un pahar cu apa. Insa, si mai simplu ar fi sa-ti setezi o alarma care sa te atentioneze de cateva ori pe zi. Presupunand ca ai telefonul mereu la indemana, s-ar putea sa fie un ajutor de nadejde.

2. Tine-o la indemana
Daca stai majoritatea timpului la birou, probabil nu o sa ai chef sa te ridici prea des ca sa-ti iei un pahar cu apa. Cel mai bine ar fi sa ai o sticla la indemana, pe birou sau in geanta. Daca preferi o cana, atunci tine-o undeva la vedere, ca sa-ti amintesti de ea.



3. Fii pregatit la sala
Probabil ai observat ca majoritatea persoanelor de la sala au si cate o sticla cu apa langa ei. Cu siguranta, nu o sa ai chef sa pleci din 10 in 10 minute sa-ti iei ceva de baut, asa ca, cel mai bine este sa-ti iei si tu o sticla. In functie de cat de multa apa bei, poti alege o sticla normala, de 0,5 l sau o sticla speciala pentru sala, care poate avea pana la 1 l.

4. Consider-o un aperitiv
Daca urmaresti si sa slabesti, nu doar sa ai o alimentatie mai sanatoasa, atunci apa te poate ajuta. Bea putina inainte de masa, si vei observa ca nu mai mananci la fel de mult.

5. Nu uita de ea cand iesi in oras
Cand iesi in oras cu prietenii, nu te baza doar pe sucuri sau, si mai rau, pe bauturi alcoolice. Teoretic, pentru fiecare cocktail pe care il bei ar trebui sa consumi si un pahar cu apa. In plus, bea un pahar cu apa si inainte sa te culci. Nu doar ca te va ajuta sa te hidratezi, insa dimineata nu vei fi la fel de mahmur.

Autor:  Andreea Utza