Site coolinaria.ro

Cum sa mananci mai multe rosii


Cum sa mananci mai multe rosii Pe langa faptul ca sunt delicioase, rosiile sunt si foarte sanatoase pentru organism. De aceea, e bine sa le incluzi cat mai des in alimentatia ta. Iata cateva moduri prin care le poti strecura cu usurinta in diverse retete.

1. In preparatele cu oua
Rosiile sunt excelente la micul dejun. Indiferent ca vrei sa pregatesti o omleta sau o portie de oua jumari, poti integra cateva rosii. Foloseste rosii cherry pentru aceste mancaruri, deoarece isi pastreaza forma mult mai bine. Daca vrei un preparat cu mai mult sos, atunci pune rosii taiate, din conserva.

2. Sos de rosii
Nimic nu se compara cu un sos de rosii proaspat, pregatit in casa. Se face rapid si este perfect pentru o multime de retete. Il pot folosi in tot felul de mancaruri, paste si chiar pentru pizza. Adauga-i putin usturoi si ii vei da un gust si mai delicios.

3. Un sandwich simplu
Ca sa prepari o gustare rapida, pe baza de rosii, ia cateva felii de paine si prajeste-le. Intre timp, decojeste rosiile si taie-le marunt. Cand painea este gata, intinde rosiile pe felii, stropeste cu putin ulei de masline si condimenteaza cu ierburile tale preferate.



4. Stir fry
Daca iti plac legumele stir fry, atunci e timpul sa integrezi si rosiile. Le poti transforma intr-un sos, pe care sa-l adaugi la final sau le poti pune si pe ele in tigaie, alaturi de restul legumelor. Daca preferi un stir fry cu mai mult sos, atunci pune rosiile la inceput. Daca vrei un preparat mai uscat, atunci lasa-le pentru final.

5. Sandwich-uri calde
Sandwich-urile calde cu branza sunt perfecte pentru mic dejun sau cina, deoarece sunt rapide si foarte gustoase. Data viitoare cand iti pregatesti unul, incearca sa adaugi si cateva rosii. Daca nu ai incredere sa pui rosiile in interiorul sandwichului, atunci serveste-le separat.

Autor:  Andreea Utza