Site coolinaria.ro

O petrecere de Revelion reusita


O petrecere de Revelion reusita Vrei sa organizezi o mica petrecere de Revelion la tine acasa? Iata cateva sfaturi care te vor ajuta in privinta mancarii.

1. Aprovizioneaza-te
Pentru ca oaspetii tai sa nu flamanzeasca, ai nevoie de cateva gustari, bauturi si deserturi. Nimeni nu se asteapta sa stea la masa si sa consume preparate complicate, asa ca e mai bine sa te concentrezi pe aperitive si tot felul de gustari usor de preparat, dar satioase. Nu uita de bauturi, atat alcoolice cat si non alcoolice. Iar pentru desert, este alegerea ta daca vrei sa faci un tort special sau sa te bazezi pe mai multe tipuri de prajiturele.

2. Lasa-ti oaspetii sa aduca mancare
Daca preferi ca fiecare invitat sa vina cu un preparat, atunci lucrurile sunt si mai simple. Impartiti sarcinile, ca sa nu va treziti cu prea multe deserturi si niciun aperitiv, de exemplu. Pentru cei care nu se pricep la gatit, sugereaza un platou de branzeturi, legume sau hummus.



3. O masa mai copioasa
Daca ai de gand sa petreci pana dimineata, atunci ai nevoie si de o masa mai copioasa. Nimeni nu o sa refuze o comanda de pizza, insa, daca vrei sa faci tu ceva, alege cartofii copti. Coace cativa cartofi mari, taie-i pe jumatate si lasa toppingurile undeva la vedere. Fiecare poate alege cu ce vrea sa-si umple cartoful. De exemplu, le poti pune la indemana ceapa, ciuperci, broccoli, chili, branzeturi, bacon si smantana.

4. Bauturile alcoolice
In loc sa cheltuiesti mult pe bauturi alcoolice care nici macar nu se vor consuma in totalitate, mai bine fa-ti un plan. Cel mai simplu este sa ai vin, bere si, evident, sampanie. Daca vrei mai multa varietate, alege bauturi sau lichioruri care pot fi transformate in cocktailuri simple. De exemplu, poti cumpara vodka, rom sau gin, in functie de preferinte.

Autor:  Andreea Utza