Site coolinaria.ro

5 beneficii ale spirulinei


5 beneficii ale spirulinei Spirulina este o planta foarte bogata in nutrienti, ce aduce numeroase beneficii organismului. Iata care sunt principalele 5 beneficii pe care ti le aduce consumul acesteia.

1. Este planta cea mai bogata in nutrienti de pe planeta
Spirulina este o sursa completa de proteine de calitate, fiind asemanatoare oualor, din punct de vedere nutritional. Este bogata in vitamina B1, necesara pentru digestia grasimilor si proteinelor, dar importanta si pentru sanatatea ochilor, a creierului si nervilor. Tot spirulina este bogata in fier, fiind potrivita pentru vegetarieni si vegani. Contine si calciu, aproximativ de 26 de ori mai mult decat laptele.

2. Are proprietati antioxidante si antiinflamatorii
Spirulina este o sursa excelenta de antioxidanti, care protejeaza celulele organismului. Ea lupta impotriva radicalilor liberi si inhiba productia moleculelor ce semnalizeaza inflamatiile.



3. Reduce colesterolul
Bolile de inima sunt foarte periculoase si, din pacate, destul de raspandite. Spirulina ajuta la reducerea colesterolului rau si a trigliceridelor, dar si la cresterea colesterolului bun. In plus, ajuta la prevenirea arterosclerozei

4. Ajuta in cazul alergiilor
Daca ai probleme cu alergiile sau iritatiile, indiferent ca e vorba de pisici sau de polen, spirulina te poate ajuta. Aceasta opreste eliberarea histaminei, responsabila de reactiile deranjante ale alergiilor, precum nasul infundat, lacrimi sau mancarimi. Consumul de spirulina amelioreaza simptome precum stranutul, nasul infundat sau scurgerile nazale.

5. Imbunatateste imunitatea
Daca ai probleme cu imunitatea si racesti des, spirulina ar putea fi benefica pentru tine. Ea imbunatateste functionarea sistemului imunitar si previne dezvoltarea infectiilor.

Autor:  Andreea Utza