Site coolinaria.ro

5 sfaturi pentru smoothie-uri mai hranitoare


5 sfaturi pentru smoothie-uri mai hranitoare Oricat de gustos ar fi un smoothie, daca nu reuseste sa iti tina de foame, inseamna ca nu si-a atins scopul. Urmeaza aceste sfaturi pentru a pregati smoothie-uri mai hranitoare.

1. Adauga un unt din nuci
Unturile din nuci sunt foarte bune pentru smoothie-uri, deoarece adauga o doza de proteine. In plus, fac smoothie-ul mai gros si mai cremos. Incearca untul de arahide sau de migdale. Merg foarte bine in combinatie cu iaurt, lapte de migdale, banane si miere.

2. Seminte de chia
Aceste seminte sunt bogate in proteine si antioxidanti. Adauga 1-2 linguri in urmatorul smoothie si ii vei oferi mai multe beneficii nutritionale. Inmoaie-le in apa timp de 10 minute, inainte sa le pui in blender, ca sa se incorporeze mai bine.



3. Adauga putin tofu
Poate suna ciudat, insa branza tofu are un gust foarte slab, nici nu o vei simti. Totusi, ea va adauga o doza buna de proteine in smoothie-ul tau. Incepi cu aproximativ 100 de grame de tofu maruntit, apoi, daca doresti, poti pune mai mult.

4. Iaurt
Daca nu esti vegan sau nu ai probleme cu produsele lactate, poti pune iaurt in smoothie-urile tale. Foloseste iaurt cu grasime, deoarece este mai satios si iti va tine de foame mai mult timp. Alege unul simplu, fara arome.

5. Putina grasime
Grasimile sanatoase te mentin satul pentru mai mult timp, de aceea le poti adauga in smoothie. Uleiul de cocos este o idee buna, deoarece are un gust subtil si o dulceata naturala.

Autor:  Andreea Utza