Site coolinaria.ro

25 de alimente pentru bucataria unui barbat


25 de alimente pentru bucataria unui barbat Stim cu totii ca bucataria este "teritoriul" femeii. Barbatul face cumparaturile, sa spunem, iar femeia gateste pentru familie.
Bineinteles, sunt cazuri cand sarcinile se impart in mod egal, dar in majoritatea timpului, bucataria ne apartine noua, femeilor.

Daca, insa, abia te-ai mutat singur si vrei sa inveti sa gatesti ori iti doresti sa-ti impresionezi iubita, secretul reusitei consta nu neaparat in reteta, ci in alimentele pe care le ai bucatarie. Cu ajutorul lor, zi de zi poti gati altceva.
Iata care sunt acestea:

Cu grasimi
1. Ulei de masline extravirgin. Ca sa dai aroma unei felii de paine, unge-o cu un mix de ulei, sare de mare, piper si ierburi aromatice proaspat tocate. De asemenea, il poti amestecca cu usturoi zdrobit.
2. Iaurt grecesc. Amesteca-l cu zeama de lamaie si patrunjel si serveste aripioarele de pui.
3. Bacon. Serveste-l cu frittata, spanac sotat, piure din cartofi dulci etc.
4. Unt de arahide. Fa o marinata din: 1 lingura miere, cca 50 gr unt de arahide amestecat cu 2 linguri de apa, 1 lingura sos de soia, zeama de la jumatate de lime, 1 lingurita otet din vin de orez si fulgi de ardei iute.
5. Unt. Pregateste un fel de sos din: unt, ierburi aromatic, usturoi zdrobit si putin Tabasco.

Rapide
6. Paste din cereale integrale. Fierbe-le, apoi serveste-le cu un mix de ansoa de la conserva, ulei si usturoi.
7. Paine de casa. Perfecta pentru un mic dejun cu toast frantuzesc, bruschete si sandvisuri.
8. Supa de pui. Fierbe in ea niste paste, orez sau fasole, apoi adauga legume si e gata mancarea.

Cu gust sarat
9. Sare grunjoasa de mare. Perfecta pentru pui fript, paste.
10. Parmezan. Razuieste-l peste piure sau in vinegreta, pizza. Serveste-l cu paste sau cu dovlecel galben sotat.
11. Prosciutto. Serveste-l cu paste, pepene galben, curmale uscate etc.
12. Sos de soia. Adauga-l peste ceapa caramelizata, ciupercile sotate sau in marinata pentru friptura.
13. Sos de peste. Da gust crevetilor, burgerilor cu carne de curcan si salatei Caesar.

Arome
14. Mustar Dijon. Adauga-l peste morcovii sotati sau in sandvisuri.
15. Sos salsa. Merge cu: fasole, orez, creveti prajiti.
16. Sos de usturoi. E bun ca sa servesti aripioare de pui si carne de porc marinata.
17. Sos pentru gratar.
18. Paprika afumata. Presara inainte de a praji nucile sau carnea de pui ori inainte de a fierbe pestele la aburi. Serveste-o si cu popcorn, cartofi sotati ori chili.

Alte alimente
19. Muraturi.
20. Tortilla. Perfecte pentru enchillada.
21. Varza kale congelata. O recomand intrucat frunzele nu i se inmoaie atunci cand e inghetata, dar si pentru ca se dezgheata rapid daca o pui intr-o strecuratoare si o treci pe sub un jet de apa rece. Varza kale se adauga in: oua jumari; creveti prajiti cu morcov; carnaciori si ciuperci sotate cu vin alb; smoothie.
22. Naut la conserva. Se consuma si intreg, si sub forma de piure. Picura niste ulei de masline si prajeste-l cu conopida si curry sau paseaza-l si serveste-l cu bacon.
23. Rosii conservate. Pregateste un sos simplu de rosii daca le scurgi de lichidul in care au stat si le amesteci cu putin unt si sare, apoi le lasi sa fiarba la foc mic.
24. Zmeura congelata. Amestec-o cu niste zahar si e perfecta pentru iaurt, inghetata, shake ori mic dejun cu fulgi de ovaz.
25. Banane. Le mananci cu unt de arahide, fulgi de ovaz, ciocolata, budinca etc.

Autor:  Alina Tibichi