Site coolinaria.ro

Alimentatia in functie de zodie (partea I)


Alimentatia in functie de zodie (partea I) Berbec: pestele nu trebuie sa lipseasca din mancarurile pe care le pregatiti, este carnea ideala pentru corpul dumneavoastra si va ofera energia necesara de-a lungul intregii perioade active, in schimb carnea de porc trebuie evitata impreuna cu condimentele ce va afecteaza ficatul. Preparati-va cat mai multe sucuri naturale provenite din portocale, mere, piersici, acestea va vor ajuta sa aveti un metabolism eficient. In plus, consumul de multe fructe si proteine va pot ajuta sa va mentineti si o silueta de invidiat.

Taur: din pacate aveti un metabolism care se misca foarte lent si faptul ca nici nu va place sa faceti miscare foarte mult nu va ajuta in acest sens. Este necesar, pentru a putea renunta la paine si orice alte paste fainoase, sa mancati cat mai multe salate si supe care sa aiba la baza verdeturi, altfel riscati sa luati multe kilograme in plus, pe care cu greu le veti mai da jos.

Gemeni: din cauza faptului ca sunteti mereu sub presiunea timpului si traiti asa ca pe fuga, apelati la preparate nesanatoase, ieftine, dar foarte bogate in calorii care nu fac decat sa va ofere o stare de depresie generala. Este necesar ca din dieta dumneavoastra sa nu lipseasca legumele si sa renuntati la orice tip de mancare tip fast-food, chipsuri, snacksuri, iar in privinta bauturilor se recomanda sa o lasati mai usor cu sucurile.

Rac: va descurcati foarte bine in bucatarie si nu va este frica sa folositi toate ustensilele si aparatura din ea. Mai mult, va face o adevarata placere sa experimentati in plan gastronomic; va recomandam totusi sa folositi in alimentatie produse precum pestele, strugurii, hrisca, sucul de varza si varza murata, broccoli, conopida si sa evitati zaharul, produsele de patiserie, painea alba si berea.

Leu: stim ca va plac la nebunie, dar evitati cat puteti de mult mancarurile care au fost prajite prea tare, din care puteti sa serviti o masa o data pe saptamana, cel mult de doua ori, dar daca depasiti riscati sa aveti mari probleme cu colesterolul, asa ca luati-o mai usor cu fripturile si cu cartofii prajiti. Serviti insa cat mai multe legume ce contin fier precum spanacul sau broccoli.

Fecioara: morcovi, preparate din cartofi fierti, oua fierte, salate din varza, spanac, rosii, mancaruri cu mazare, conopida si porumb sunt alimentele necesare metabolismului tau. Stati departe de maioneza, de grasimi si nu mai mancati atat de multe dulciuri; o ciocolata duminica va fi suficient. Daca doriti un trup sanatos luptati-va pentru a-l pastra si mentine astfel recurgand la o dieta adecvata zodiei dumneavoastra.

Citeste si Alimentatia in functie de zodie (partea a II-a)

Autor:  Raluca Rusu