Site coolinaria.ro

Metoda eficienta de a slabi 5 kilograme fara o dieta stricta


Metoda eficienta de a slabi 5 kilograme fara o dieta stricta Daca simti ca trebuie sa mai dai jos cateva kilograme, sa stii ca este posibil si chiar destul de repede.

Ba, mai mult, nu trebuie sa urmezi o dieta stricta, ci sa alergi zilnic... frigul nu este un impediment.
Acest tip de miscare este unul dintre cele mai bune exercitii de ardere a caloriilor.

Urmeaza sfaturile de mai jos pentru a obtine rezultatul dorit:
1. Mareste distanta de alergare. Incepe cu un interval mai mic. Pe masura ce se obisnuieste organismul, mai adauga cateva sute de metri. Daca te tenteaza cumva ideea de a renunta, gandeste-te ca miscarea te ajuta sa slabesti si sa ai un corp ca al modelelor din reviste.
2. Alterneaza intervalele cand alergi mai repede cu cele in care te misti incet. Acest lucru iti stimuleaza metabolismul si arzi mai multe calorii, fara sa obosesti. Incepe prin a alerga la viteza ta maxima 5-6 minute, apoi 1-2 minute la viteza mica. Procedeaza asa cam de 5-6 ori zilnic.
3. Mareste intensitatea cat poti de mult. Nu-ti fie frica de provocare.

4. Fii atent cand e vorba de regimul alimentar pe care il ai. Se recomanda consumul de fructe si legume si evitarea produselor procesate si de la fast-food. Chiar daca te tenteaza, cand mergi la magazin nu mai cumpara chipsuri, saratele ori biscuiti. Alege fructe proaspete, iaurturi, legume congelate.
5. Mananca mai multe legume. Daca vrei sa slabesti aproape 5 kilograme intr-un timp cat mai scurt, atunci consuma multe legume, cat mai multe legume. Astfel organismul primeste fibrele de care are nevoie, digestia e imbunatatita si ai si mai multa energie. Cel mai usor e sa inlocuiesti masa principala a zilei cu o salata cu de toate. Pentru satietate, pune in ea niste branza feta si bucatele de piept de curcan ori de pui, facut la gratar.

6. Bucura-te de exercitiile fizice. La inceput o sa fie interesant sa iesi la alergat zilnic. Dupa un timp insa, inevitabil te plictisesti. Motiveaza-te schimband perspectiva: alergi, deci slabesti. Nu alergi, nu ai silueta zvelta. Ai mai putea sa-ti pui casti ca sa asculti muzica ori un audiobook.
7. Noteaza-ti rezultatele obtinute la sfarsitul fiecarei saptamani. Tot atunci stabileste-ti un obiectiv pentru zilele care urmeaza. Acestea te motiveaza sa continui cu exercitiile.

Stii de ce mai este recomandata alergarea? Pentru a diminua efectele stresului.
Sarcinile de la serviciu, sedintele, facturile etc. ne fac mai irascibili, pretentiosi, ba chiar ne dau si dureri de cap si ne provoaca probleme cu stomacul.
Nu de putine ori ni s-a intamplat ca intr-o zi sa mancam ciocolata, sa bem multe sucuri si cafea, sa exageram cu mesele copioase etc. Initial, am crede ca e vorba de niste pofte. De fapt, stresul e cauza, iar de la mici "gustari" se ajunge inevitabil la kilograme in plus.
Alergatul, in schimb, este varianta sanatoasa pentru a evita aceste lucruri.

Autor:  Alina Tibichi