Site coolinaria.ro

Sfaturi practice pentru servirea vinului


Sfaturi practice pentru servirea vinului Indiferent ca alegi intotdeauna acelasi brand sau ca iti place sa experimentezi, nu incape indoiala: vinul este esential in bucatarie. Iata cateva sfaturi pentru servirea acestuia.

1. Struguri
Pune cativa struguri intr-un pahar sau direct in sticla de vin, apoi lasa amestecul la frigider pentru urmatoarele 6 ore. Se vor purta exact ca un cub de gheata, dar nu iti vor dilua bautura. In plus, vor fi un desert excelent.

2. Inghetata
Cand este foarte cald si ai multa inghetata in congelator, poti face combinatii mult mai interesante. Topeste inghetata inauntrul unui pahar cu vin. Va fi atat de bun incat pana la sfarsitul verii vei incerca toate aromele!

3. Pentru gatit
Daca vrei sa folosesti vinul pentru gatit, il poti pune la congelator in compartimente speciale pentru gheata.



4. Racire rapida
In cazul in care nu vrei sa stai prea mult timp pana se raceste, incearca sa infasori un prosop ud de hartie in jurul sticlei de vin. Vei fi uimit de cat de rapid se va raci. Sau, pentru o solutie si mai rapida, poti folosi tubul racitor pentru bauturi.

5. Fructe
Poti folosi mai multe tipuri de fructe pentru a infuza vinul. Poti incerca cu mure, cirese sau ananas. Acestea iti vor indulci vinul dar ii vor da si putina culoare.

6. Multi invitati
In cazul in care ai multi invitati si nu vrei sa faci o multime de drumuri pentru paharele fiecaruia, poti servi vinul in pahare de plastic pe care sa le pui intr-o tava de facut briose. In felul acesta, vei putea aduce cate 12 o data si nici nu risti sa le versi. In cazul in care duci vin la picnic, poti folosi o frapiera.

Autor:  Andreea Utza