Site coolinaria.ro

Alimente pe care le poti manca seara


Alimente pe care le poti manca seara O cina usoara este un pas important pentru orice dieta de slabit. Ultima masa a zilei trebuie sa fie hranitoare si satioasa, dar, in acelasi timp, cat se poate de saraca in calorii. Iata care sunt cele mai bune alegeri.

1. Cereale cu lapte
Nu te gandi la clasicele cereale pentru copii, care sunt pline de zahar, ci la o portie sanatoasa de ovaz cu lapte sau iaurt. Ovazul este mult mai usor de digerat, iar o portie poate avea mai putin de 200 de calorii.

2. Un mar cu unt de arahide
Untul de arahide contine grasimi sanatoase si proteine, care iti vor potoli foamea. Inainte de culcare, mananca cateva felii de mar, unse cu o cantitate mica de unt. Daca nu iti place untul de arahide, atunci incearca-l pe cel de migdale.



3. Iaurt grecesc
Iaurtul grecesc are multe beneficii pentru sanatate si se poate transforma intr-o cina ideala pentru dieta. Contine proteine bune pentru organism si poate ajuta in cazul indigestiei. Alege iaurtul simplu, fara arome artificiale.

4. Budinca de ciocolata
Daca seara ti-e pofta de ceva dulce, poti alege o budinca din ciocolata, fara grasimi sau zahar. In loc sa o cumperi din supermarket, poti pregati una pe baza de avocado si cacao.

5. O banana
Bananele sunt fructe satioase, bogate in fibre care iti vor controla apetitul. In plus, iti vor satisface si pofta de dulce, deci nu vei adormi cu gandul la prajituri.

Autor:  Andreea Utza