Cartofii dulci sunt din ce in ce mai populari si ii putem gasi in orice supermarket. O metoda foarte buna si simpla de a ii gati este coacerea. Urmeaza aceste sfaturi pentru a obtine niste cartofi dulci copti excelenti.
1. Spala-i foarte bine
Avand in vedere ca o sa-i coci cu tot cu coaja, trebuie sa te asiguri ca sunt foarte curati. Spala-i foarte bine si foloseste chiar o perie, ca sa scapi de absolut toata murdaria. Gandeste-te cat de neplacut ar fi sa te trezesti cu noroi in preparatul tau final. Odata ce i-ai spalat, sterge-i cu un servetel de hartie si lasa-i sa se usuce timp de 10 minute.
2. Fa cateva gauri
Atunci cand coci cartofii fara sa-i perforezi inainte, te poti trezi cu ei mult prea moi si cu o coaja foarte uscata. Dupa ce i-ai curatat foarte bine, ia o furculita si inteapa-i de cateva ori. Nu trebuie sa faci niste gauri adanci. Cateva perforatii superficiale sunt de ajuns ca aburul sa poata iesi din interiorul acestora.
3. Unge-i cu putin ulei
Ca sa eviti scenariul in care te trezesti cu o coaja incredibil de uscata, foloseste putin ulei. Ia o pensula si unge usor coaja cartofilor. Va ramane moale si usor de decojit, dupa ce i-ai copt.
4. Inveleste in folie de aluminiu
Multa lume nu inveleste cartofii pentru a permite aburilor sa iasa. In schimb, daca vrei sa pastrezi toata caldura, e mai bine sa-i invelesti in folie de aluminiu. Totusi, nu ii inveli foarte strans, ci lasa putin spatiu.
5. Lasa-i in cuptor
Cand simti ca timpul de coacere se apropie de sfarsit, testeaza cartofii cu un cutit. Daca e usor sa tai coaja, inseamna ca sunt gata. Dupa ce ai oprit cuptorul, mai lasa-i sa stea inauntru timp de 10-15 minute.
Autor: Andreea Utza