Site coolinaria.ro

Ce facem cu resturile de smantana


Ce facem cu resturile de smantana Se intampla de multe ori sa ramanem cu jumatate de pahar de smanatana nefolosita. Ca sa nu o arunci, iata ce poti prepara cu ea.

1. Un sos delicios
Stii deja cat de bune si cremoase pot fi sosurile pe baza de smantana. Daca ti-a ramas mai mult de jumatate de pahar, prepara un sos delicios pentru paste sau salata.

2. Oua umplute
Ouale umplute sunt usor de facut si foarte hranitoare. In plus, daca mai ai putina smantana ramasa, o poti folosi pentru a le da o consistenta super cremoasa si delicioasa.

3. Supa cremoasa
In anotimpul rece, nimic nu e mai satios si mai gustos decat o supa hranitoare, cremoasa. Ca sa o faci extra cremoasa si satioasa, adauga putina smanatana.



4. Clatite
Smantana poate fi folosita la fel de bine si pentru deserturi. De exemplu, pentru clatitele americane. Le va da un gust mult mai bogat si o consistenta mai placuta.

5. Paste
Daca vrei sa pregatesti o portie de paste pentru cina, atunci foloseste smantana ramasa pentru a face un sos delicios.

6. Aluat pentru placinta
Desigur ca poti cumpara aluat congelat, insa cel facut in casa e mult mai bun. Daca ai destula smantana ramasa, atunci foloseste-o pentru a pregati un aluat. Nu trebuie sa faci si placinta, caci il poti congela si folosi exact atunci cand ai nevoie.

Autor:  Andreea Utza