Site coolinaria.ro

5 greseli cand facem guacamole


  5 greseli cand facem guacamole Guacamole este o gustare usoara si ideala atunci cand avem oaspeti. Totusi, oricat de simplu pare, exista cateva greseli comune care te pot impiedica din a obtine un guacamole perfect.

1. Nu alegi avocado destul de copt
Pentru ca guacamole sa iti iasa perfect, trebuie sa alegi doar fructe coapte. Ca sa testezi daca un avocado este copt, apasa-l usor cu degetele. Trebuie sa poti lasa o urma mica, insa nu sa perforezi coaja. Iar daca este foarte tare, inseamna ca nu e deloc copt.

2. Nu cureti bine fructele
Chiar daca ai cativa avocado copti, insa cu cateva pete maronii inauntru, nu te panica. E greu sa gasesti un avocado copt si perfect verde. Tot ce ai de facut este sa tai partile maronii, deoarece ele pot modifica nuanta intregului preparat, odata ce sunt pasate.



3. Lucrezi prea incet
Atunci cand prepari guacamole, este esential sa lucrezi repede. Pulpa de avocado oxideaza destul de rapid si isi schimba culoarea intr-un maroniu. Nimanui nu ii place un guacamole maro.

4. Nu asezonezi
Un guacamole fara gust poate fi destul de trist. Ca sa eviti acest scenariu, pune o cantitate generoasa de sare, apoi asteapta cateva minute si gusta. Apoi, daca mai e nevoie, mai poti adauga.

5. Nu scoti semintele rosiilor
Chiar daca poate parea un pas enervant, este esential sa scoti semintele rosiilor inainte sa le adaugi in avocado. Rezultatul final va fi mult mai bun si mai compact. Nu te vei trezi cu un guacamole apos, plin de suc si seminte.

Autor:  Andreea Utza