Site coolinaria.ro

5 beneficii ale dietei vegane


5 beneficii ale dietei vegane Dieta vegana este din ce in ce mai populara. Multi oameni incep sa ii recunoasca beneficiile pentru organism. Iti prezentam principalele 5 imbunatatiri pe care le aduce stilului tau de viata.

1. Te ajuta sa slabesti
Atunci cand scapi de alimentele de origine animala, vei observa ca iti va fi mult mai usor sa te mentii in forma. Consumul tau de grasimi nesanatoase va scadea considerabil, fapt ce te va ajuta foarte mult.

2. Multe fructe si legume
Stii ca se recomanda sa consumi 5 fructe si legume pe zi. Ei bine, atunci cand esti vegan, acest fapt nu mai pare atat de imposibil de realizat. In fond, intreaga ta dieta se va baza pe fructe si legume.



3. Un organism mai sanatos
In general, vegetarienii si veganii au un colesterol scazut, tensiune normala si un risc mult mai mic de diabet. De asemenea, sunt mai feriti de bolile de inima si, in general, de cancer.

4. Imunitate
Deoarece fructele si legumele sunt bogate in nutrienti, ele sunt foarte bune pentru sistemul imunitar. Ajuta corpul sa lupte impotriva bolilor si au proprietati antioxidante.

5. Mai multa energie
Atunci cand tii o dieta vegana, vei observa ca ai si mai multa energie. Trecerea de la o dieta omnivora la una vegana este benefica in acest sens. Vei fi mai energic si mult mai dedicat atunci cand te duci la sala de sport.

Autor:  Andreea Utza