Site coolinaria.ro

Bifidobacteriile si beneficiile iaurtului


Bifidobacteriile si beneficiile iaurtului Vedem destul de des la televizor reclame care încurajeaza consumul de iaurt iar sora mea cumpara frecvent astfel de lactate si mai mai ca ma obliga sa le manânc. Eu nu ma dau în vânt dupa ele, dar ea insista spunându-mi ca sunt foarte sanatoase. Si are dreptate. Iaurturile sunt recomandate datorita continutului lor în bifidobacterii, principalele responsabile de buna functionare a intestinelor (si daca intestinele îsi fac datoria ne simtim bine, nu ne balonam si nu ne îngrasam).

Bifidobacteriile se gasesc în mod natural în organismul nostru alcatuind flora intestinala si participând la sinteza vitaminelor B si K. Rolul lor este de a împiedica formarea de colonii de bacterii daunatoare care pot favoriza aparitia unor boli precum sindromul colonului iritabil sau boala Crohn.

Cantitatea de bifidobacterii din tubul digestiv se diminueaza de-a lungul vietii din cauza tratamentelor cu antibiotice sau a consumului de alcool. De aceea trebuie sa ne sustinem organismul prin includerea în alimentatia zilnica a iaurturilor naturale sau a kefirului.

Aceste alimente sunt cu precadere recomandate pentru persoanele sedentare sau cele care nu manânca în mod regulat si echilibrat. Cele mai indicate sunt combinatiile de iaurt cu cereale, legume si fructe. Bifidobacteriile au un rol important în ameliorarea tranzitului intestinal, combaterea constipatiei si a balonarii, prevenirea aparitiei cancerului colorectal.

Asadar, reclamele de la televizor nu exagereaza avantajele consumului de iaurt pentru a-si vinde produsul ci, de aceasta data, chiar sunt justificate de importanta deosebita pe care o au bifidobacteriile în buna functionare a organismului nostru si în îmbunatatirea calitatii vietii prin anularea unei situatii cauzatoare de stres. Consuma iaurt ca sa te simti usoara ca un fulg, sanatoasa si plina de energie.

Autor:  Raluca Alupoaie